Головна Новини Світ США Росія хоче повернути Аляску: з'явилась реакція США
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія хоче повернути Аляску: з'явилась реакція США

У США відреагували на указ Путіна, який протрактували так, що передбачає продаж Аляски Сполученням Штатам, як незаконне рішення.

23 січня 2024, 09:55 comments2583
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Путін підписав указ щодо пошуку нерухомості на території РФ, колишній Російській імперії та колишнього СРСР. Деякі західні ЗМІ, витлумачили цю постанову, як спробу повернути території, які колись входили до складу цих утворень, а їх продаж назвати незаконним. На подібні ідеї відповів речник Держдепу Ведант Патель.

Росія хоче повернути Аляску: з'явилась реакція США

Речник Держдепу Ведант Патель. Фото з відкритих джерел

Під час брифінгу речник Держдепу Ведант Патель отримав неочікуване питання від журналістів, які його запитали про новий указ Путіна, яким він хоче повернути Аляску.

"Дозвольте мені зрозуміти, що він сьогодні підписав щось, у чому говориться, що продаж Аляски є нелегітимним?", — уточнив речник Держдепу.

Після підтвердження почутих слів представник США запевнив, що Росія не поверне собі Аляску.

"Я кажу від імені всіх нас в уряді США — він точно не отримає це назад", — пояснив Ведант Патель.

18 січня Путін підписав указ щодо пошуку російської нерухомості в Росії, колишній Російській імперії та Радянському Союзі. Для цього у Кремлі створили спеціальний підрозділ "Підприємства з управління власністю за кордоном".

Нагадаємо, що у 1867 році Російська імперія запропонувала США купити Аляску. Після кількох раундів переговорів була підписана угода про купівлю-продаж Аляски за 7,2 млн доларів. Наукова спільнота сходиться на думці, що причиною продажу Аляски став програш Російської імперії в Кримській війні та страх, що Велика Британія може забрати Аляску. Таким чином, було вирішено продати її США. Згодом на території Аляски знайшли поклади золота, а у 1968 році великі запаси нафти та газу. Таким чином, Аляска стала одним з основних місць видобутку цієї сировини для США.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Медведєв бурхливо відреагував на указ Зеленського про історично населені українцями території РФ.
Також "Коментарі" писали, що британці вирішили продати та утилізувати понад 1000 військових машин та літаків, які можна було віддати Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини