Головна Новини Світ США Росія має план дій з дестабілізації ситуації в Україні, - Нуланд
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія має план дій з дестабілізації ситуації в Україні, - Нуланд

В США вважають, що Росія штучно створила кризу, стягнувши війська до кордонів з Україною

12 січня 2022, 08:34
Поділіться публікацією:

Заступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд переконана, що в Кремлі є розроблений план дій щодо саботажу та внутрішньої дестабілізації ситуації в Україні. Про це пише Голос Америки.

Росія має план дій з дестабілізації ситуації в Україні, - Нуланд

Про що домовляться Росія та США, фото з відкритих джерел

В промові американська чиновниця заявила, що Росія для виправдання своїх дій поширює дезінформацію про сусідню державу, Штати та Альянс. На її думку, кризу штучно створив саме Кремль, стягнувши війська до кордонів з Україною.

Також в цій ситуації українська сторона кілька разів заявляла, що не має намірів якимось чином загрожувати Росії й прагне миру та дипломатичного вирішення всіх міжнародних питань. Тоді як Кремль вбачає якусь загрозу для себе від сусідів.

Нуланд додала, що НАТО не становить ніякої загрози для Росії та повторила слова Столтенберга щодо того, хто має вирішувати чи вступить яка-небудь країна до Альянсу, чи ні.

"Дипломатія з Росією, НАТО та ОБСЄ – є найкращим варіантом вирішення кризи, яку Росія створила для України, для європейської безпеки та для глобальної безпеки. Конфлікт зараз нікому не потрібен, а тим більше Росії", — заявила Нуланд.

Дипломати від США та Росії з початку тижня вже повідомили сторони про те, що їх позиції незмінні. Кремль наголошує на важливості гарантій нерозширення НАТО, Штати вважають це неприйнятним. 12 січня делегації від НАТО та Росії зустрінуться для обговорення цих вимог Кремля.

Як повідомляв портал "Коментарі", на думку Гройсмана, глава Кремля скористався економічною нестабільністю та політичним хаосом у Казахстані, щоб ввести у незалежну країну російські війська. При цьому екс-прем'єр-міністр знаходить деякі схожості між Україною та країною, яку напередодні охопили криваві протести.

Також ми писали, що РФ висунула вимоги, які не можна виконати. В ефірі телеканалу "Рада" експерти висловили свою думку щодо можливої військової експансії Росії, чому НАТО підтвердило свої позиції щодо ультиматуму Кремля й чого чекати від перемовин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини