Головна Новини Світ США Росія приставила пістолет до голови України, - держсекретар США
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія приставила пістолет до голови України, - держсекретар США

Блінкен зазначив, що Росія може в короткий термін подвоїти кількість військових на українському кордоні

9 січня 2022, 19:40
Поділіться публікацією:

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен вважає однією з умов прориву на переговорах з Кремлем про "гарантії безпеки" деескалацію на кордоні нашої держави. За його словами, важко досягти прогресу від зустрічі, коли РФ приставила пістолет до голови України. Про це пише РБК-Україна, посилаючись на ABC News.

Росія приставила пістолет до голови України, - держсекретар США

Ентоні Блінкен - фото з відкритих джерел

"Було б дуже важко досягти реального прогресу, допоки триває ескалація, коли Росія приставила пістолет до голови України зі 100 000 військовослужбовцями біля її кордонів", — заявив держсекретар США.

Блінкен зазначив, що Російська Федерація у короткий термін може збільшити кількість військових на кордоні України, подвоївши її. Такі умови, за словами голови Держдепу США, не дозволяють чекати на прорив у переговорах.

Дипломат називає деескалацію та усунення побоювань з обох боків умовами для прогресу під час зустрічі.

Нагадаємо, що у понеділок, 10 січня, у Швейцарії Росія та Америка проведуть переговори щодо України та контролю над озброєнням. Москва вже погрожує обмежитися однією зустріччю, якщо її вимоги не будуть враховані та прийняті американською стороною. Профільні експерти поділилися очікуваннями від майбутньої зустрічі та розповіли, з якими позиціями до неї підходять сторони. Зокрема, фахівці зазначають, що майбутні переговори навряд чи увінчаються успіхом.

Раніше у матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що голова Офісу президента Андрій Єрмак зустрінеться із політрадниками Франції та Німеччини. Чи чекати на прогрес у питанні відновлення переговорного процесу щодо врегулювання ситуації на Сході України — читайте на порталі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини