Головна Новини Світ США Росія та Китай хочуть перемоги Трампа. Що вони сподіваються отримати
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія та Китай хочуть перемоги Трампа. Що вони сподіваються отримати

Росія та Китай зацікавлені у перемозі республіканця Дональда Трампа на президентських виборах у США, пише видання The New York Times. За його інформацією, обидві країни отримають для себе значні переваги

2 квітня 2024, 17:40
Поділіться публікацією:

Росія та Китай зацікавлені в тому, щоб Дональд Трамп став наступним президентом Сполучених Штатів. Більше того, нібито уряд Китаю уже вживає заходів, щоб допомогти республіканцю зайти у Білий дім.

Росія та Китай хочуть перемоги Трампа. Що вони сподіваються отримати

Дональд Трамп

Справа у тому, відзначає видання, що Росія та Китай  отримають від президенства Трампа суттєві вигоди. Зокрема, РФ розраховує, що після його перемоги Сполучені Штати перестануть підтримувати Україну, і вона програє Росії у загарбницькій війні. При цьому відомо, що чинний президент Джо Байден навпаки підтримує Україну та навіть сформував міжнародну коаліцію, яка надає Києву допомогу.

Разом з тим, Китай також зацікавлений у перемозі Трампа навіть попри його різкі заяви щодо Пекіну. Справа у тому, відзначає видання, що Трампу на відміну від Байдена "не цікаво" захищати демократію у всьому світі. Він сконцентрується виключно на внутрішніх інтересах Сполучених Штатів. Така позиція абсолютно влаштовує Китай, який в подальшому може здійснити агресивні дії щодо Тайваню. Видання зазначає, що лідери Росії та Китаю вважають, що сильні нації повинні мати можливість здійснювати контроль над своїми регіонами впливу. Трамп не виступає проти цього, тому і Пекін, і Москва підтримують саме його в якості президента Сполучених Штатів.

Окрім того, Росія та Китай сподіваються, що із приходом Трампа у Білий дім в США розпочнеться хаос, який дозволить їм посилити свій геополітичний вплив.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Дональд Трамп погрожує припинити підтримку України, якщо стане президентом. Нібито в цьому і полягає суть його мирного плану. Окрім того, на думку експертів, Трамп також може благословити капітуляцію України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини