Головна Новини Світ США Росіяни похвалилися, що Орбан любить Путіна більше, ніж Байдена
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни похвалилися, що Орбан любить Путіна більше, ніж Байдена

Угорський прем'єр Віктор Орбан за інформацією The Guardian на саміті НАТО бігав від президента США Джо Байдена

11 липня 2024, 17:10
Поділіться публікацією:

Як стверджує The Guardian, угорський прем'єр Віктор Орбан на саміті НАТО у Вашингтоні всіляко уникав зустрічі із президентом США Джо Байденом.

Росіяни похвалилися, що Орбан любить Путіна більше, ніж Байдена

Віктор Орбан

"Орбан фактично уникав зустрічі з Джо Байденом на саміті НАТО, що відбувся цими днями. Глава угорського уряду також не просив двосторонньої зустрічі з главою Білого дому", — зазначає видання, посилаючись на слова трьох джерел, які були знайомі з процесом підготовки до саміту.

Видання нагадує, що Орбан у четвер має провести зустріч із Дональдом Трампом у його маєтку Мар-а-Лаго у Флориді після завершення саміту. За даними Guardian, головною метою цієї зустрічі є спроби прем’єра Угорщини домовитися про врегулювання військового конфлікту в Україні. Це свідчить про те, що Орбан сподівається, що саме Трамп буде обраний наступним президентом Сполучених Штатів.

При цьому росЗМІ наголошують, що Орбан нібито лише потис Байдену руку під час зустрічі. Вони зазначають, що оскільки угорський прем'єр вірить у обрання Трампа президентом, він не має наміру проводити консультації з адміністрацією Байдена щодо війни в Україні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що миротворчі ініціативи Орбана та його поїздка до диктатора Путіна розлютила лідерів ЄС. Як заявила голова ліберальної фракції "Відновити Європу" Валері Хайєр , Орбан підриває позиції, прийняті Європейським Союзом, і діє всупереч інтересам блоку. У зв'язку з цим головування Угорщини в Раді ЄС необхідно припинити .

За інформацією Financial Times, юридична служба Європейського Союзу вже встановила, що переговори Орбана з Путіним під час поїздки до Росії минулого тижня суперечать договорам ЄС.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини