Головна Новини Світ США Російського аналітика, який збирав досьє на Трампа, випустили під заставу
commentss НОВИНИ Всі новини

Російського аналітика, який збирав досьє на Трампа, випустили під заставу

ФБР звинувачує Данченка у наданні помилкових свідчень

5 листопада 2021, 12:14
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

У Сполучених Штатах Америки під заставу випустили російського політолога та аналітика Ігоря Данченка. Його називали одним із головних джерел інформації для "досьє Дональда Трампа", в якому йшлося про можливу змову штабу колишнього президента з російською владою. Про це повідомляє видання "Секрет Фірми".

Російського аналітика, який збирав досьє на Трампа, випустили під заставу

Вашингтон. Фото: Pixabay

За інформацією видання, сума застави склала 100 тисяч доларів. Данченку заборонили залишати територію міста Вашингтон.

За даними The New York Times, Данченка взяли під варту за результатами розслідування спецпрокурора Джона Дарема. До завдання Дарема входило розслідування обставин стеження спецслужб за штабом Трампа під час президентської кампанії.

Напередодні Федеральне бюро розслідувань США (ФБР) заарештувало аналітика і звинуватило його в дачі хибних свідчень спецслужбі про його джерела, які були використані для створення досьє.

Як пише ЗМІ, спочатку прокурори запропонували зобов'язати Данченка носити електронний браслет, проте потім відмовилися від такої вимоги.  

Нагадаємо, раніше "Коментарі" інформували про те, що за кілька днів відбудеться засідання Комісії стратегічного партнерства Україна-США, на якому країни підпишуть нову Хартію стратегічного партнерства. Чому це важливо (і чи важливо)? Які очікування? Що Україні може дати оновлена Хартія? У цих питаннях в інтерв'ю порталу "Коментарі" допомогли розібратися наші експерти.

Також сайт "Коментарі" повідомляв про те, що у Білому домі закликали компанії зробити все можливе, щоб якнайбільше громадян отримали щеплення проти коронавірусу. Сполучені Штати Америки розширюють вимоги до вакцинації проти коронавірусного захворювання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини