Головна Новини Світ США Русофіли в оточенні Байдена намагаються врятувати Путіна. Про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Русофіли в оточенні Байдена намагаються врятувати Путіна. Про що мова

Заклики США до України не бити по російським НПЗ є нічим іншим, як спробою врятувати Росію, вважає політолог Тарас Загородній. За його словами, Вашингтон все ще надіється на допомогу РФ у протистоянні з Китаєм

22 березня 2024, 12:51
Поділіться публікацією:

Заклики США не бити по російським НПЗ є ознакою того, що Україна знаходиться на правильному шляху.

Русофіли в оточенні Байдена намагаються врятувати Путіна. Про що мова

Удари по НПЗ

"Русофіли в оточенні Байдена (скоріш за все Салліван-Бернс) намагаються врятувати Росію все ще сподіваючись, що Росія може стати союзником у боротьбі проти Китаю. Що нас категорично не влаштовує. В статті Файнешнл Таймз більше йдеться про порти Новоросійська. Значить треба добивати. Зірветься наступ росіян та підкосить їх бюджет надовго",
- написав у Фейсбуці Загродній.

За його словами, якщо зростуть ціни на бензин в США, то це проблеми США, а не України. У них є стратегічний резерв, Венесуела, свої виробники, які спокійно можуть закрити дефіцит, додав експерт.

"Якщо Байден програє вибори через високі ціни, ну значить так воно повинно бути. Якщо Байден не може організувати потрібне для нас голосування у Конгресі та вставляє палиці у колеса нашій перемозі та не може приборкати русофілів у своєму оточенні, то значить Україні такий президент США не підходить"
, — заявив Загородній.

При цьому він впевнений, що у Дональда Трампа таких проблем не буде. Він швидко наростить видобуток власної нафти, таким чином добиваючи російську економіку, додає експерт.

Разом з тим, експерт із енергетичних питань Михайло Гончар вважає, що США намагаються перевести стрілки на Україну, щоб "перекрити свою тупість і недолугість".

"Недолугість у тому, що американські вояки ніяк не можуть справитись з хуситами, які загнали нафтовий трафік з Перської затоки на довший і дорожчий маршрут в обхід Африки",
— напсиав у Фейсбуці експерт.

При цьому він додав, що стратегічні нафтові резерви США дещо скоротилися, і гравці на ринку завжди грають у таких випадках на розгін ціни, щоб краще продати ресурс на заповнення резервів. Окрім того, за його словами, ціни на бензин на внутрішньому ринку у США виросли в першу чергу з-за того, що низка американських НПЗ стають на ремонти.

"Традиційно американські нафтові магнати симпатики республіканців. Не виключаю, що дехто з власників НПЗ буде достроково ставити їх на ремонт, щоб закрутити ціни вище і посприяти провалу байденістів на виборах",
— додав експерт.

При цьому він підкреслив, що українську дрони не били по видобувних потужностях в Сибіру, видобуток в Росії не впав, а експорт сирої нафти навіть зріс, попри так звані санкції.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що українські експерти жорстко розкритикували заклик США не наносити удари по російським НПЗ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

22 березня 2024, 14:29

Гарна стаття з гарними висновками. Нарешті розум!


Новини