Головна Новини Світ США Саміт Байден-Путін не відбудеться, Блінкен скасовує зустріч із Лавровим: названо причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Саміт Байден-Путін не відбудеться, Блінкен скасовує зустріч із Лавровим: названо причину

США можуть знову повернутись до теми зустрічі двох президентів після того, як Росія піде на деескалацію на сході України

23 лютого 2022, 08:00
Поділіться публікацією:

Анонсований раніше саміт Джо Байдена та Володимира Путіна на фоні ситуації, що загострилася на сході Україні, не відбудеться. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробила прес-секретар Білого дому Джен Псакі, пише "WP". Саме тому Держсекретар США Ентоні Блінкен скасував свої переговори з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим, назвавши їх такими, що не мають жодного сенсу.

Саміт Байден-Путін не відбудеться, Блінкен скасовує зустріч із Лавровим: названо причину

Джо Байден та Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Так під час спілкування з представниками мас-медіа Джен Псакі зазначила, що за такого відношення, яке сьогодні демонструє Росія, не можна говорити про те, що дипломатичні переговори можуть принести якісь позитивні результати. За нинішнього стану речей дипломатія не може бути успішною.

Повторивши слова Ентоні Блінкена, прес-секретар Білого дому зазначила, що зараз недоцільно проводити переговори з російською стороною. А оскільки не буде зустрічі Блінкена з Лавровим, то можна сказати, що не буде зустрічі на рівні глав двох держав.

Джен Псакі лаконічно відповіла на питання щодо того, які дії з боку Росії спонукали б Вашингтон знову говорити про зустріч на рівні двох президентів, щоб обговорити ситуацію навколо України. На думку Псакі, Росія має піти на деескалацію.

При цьому спікер Білого дому уточнила, що скасування зустрічі Блінкена і Байдена ще не означає припинення дипломатичного підходу. Дипломатичні контакти зберігаються, і діалог у майбутньому можливий.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Німеччина розчарована діями Росії щодо покликання так званих "ДНР" та "ЛНР", тому припиняє сертифікацію "Північного потоку-2".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини