Головна Новини Світ США Саміт за демократію – США оприлюднили список запрошених країн
commentss НОВИНИ Всі новини

Саміт за демократію – США оприлюднили список запрошених країн

Серед запрошених країн для участі у віртуальному "Саміті лідерів за демократію" не виявилося Росії та Китаю

24 листопада 2021, 10:30
Поділіться публікацією:

Держдеп США опублікував повний перелік країн, які запрошені взяти участь у віртуальному "Саміті лідерів за демократію". Онлайн-подія відбудеться 9-10 грудня. Про це пише інформаційне агентство УНІАН.

Саміт за демократію – США оприлюднили список запрошених країн

США - фото з відкритих джерел


Ще у серпні повідомлялося, що 9-10 грудня президент США Джо Байден планує скликати віртуальний саміт "лідерів за демократію". Цей саміт, йшлося у повідомленні Білого дому, "стимулює зобов'язання та ініціативи на три основні теми: захист від авторитаризму, боротьба з корупцією та сприяння повазі прав людини".


Згідно з опублікованим списком зі 110 країн, Росію та Китай до участі у саміті не запросили. При цьому Тайвань входить до 110 делегацій, запрошених на "саміт за демократію". З країн-членів ЄС запрошено всіх, крім Угорщини. Союзника США з НАТО – Туреччину – брати участь у саміті також не покликали. Проте адміністрація Байдена запросила Польщу, Індію та Філіппіни. Серед країн колишнього СРСР у списку запрошених Україна, Вірменія, Грузія, Молдова, Литва, Латвія та Естонія. Білорусь, Казахстан, Киргизія, Таджикистан, Узбекистан. Серед учасників також не значиться Азербайджан.


Форум має стати майданчиком для "обговорення викликів, з якими стикається демократія".


Серед світових лідерів будуть запрошені також представники громадянського суспільства та приватного сектору для проведення низки заходів, присвячених "розробці конкретних зобов'язань та результатів для саміту".


Раніше видання "Коментарі" писало, що Державний департамент США ввів санкції проти Російської Федерації через будівництво трубопроводу "Північний потік — 2".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини