Головна Новини Світ США Ще одне видання заявило про можливість надання Україні ATACMS, але є умова
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одне видання заявило про можливість надання Україні ATACMS, але є умова

Пентагон не виключає передачу Україні ракет ATCAMS із новим пакетом військової допомоги, передає The Wall Street Journal. Правда, таке рішення повинен погодити президент США Джо Байден

13 березня 2024, 17:21
Поділіться публікацією:

Як повідомляє видання, мова йде про можливість передачі ракет ATACMS із дальністю польоту понад 290 км. Начебто Пентагон уже відкритий для того, аби зробити такий крок.

Ще одне видання заявило про можливість надання Україні ATACMS, але є умова

Ракета ATACMS

Журналісти вказують, що раніше в Міноборони США виступали проти того, аби передавати Україні ці ракети, підкреслюючи, що вони потрібні Америці для задоволення власних військових потреб. Проте, наразі ситуація змінилася, тому що тепер військові США мають можливість для використання ракет нового покоління Precision Strike Missile. Саме тому, додають журналісти, тепер Пентагон не проти того, аби передати Україні далекобійні ракети.

Разом з тим, підкреслює видання, для того, щоб Україна могла отримати ракети ATACMS в рамках військової допомоги, необхідно, щоб таке рішення схвалив президент США Джо Байден.

При цьому військовий експерт Олег Жданов на своєму каналі відзначив, що наразі ситуація із ATACMS є невизначеною. Він навіть додав, що із наданням ракет "глухо, як у танку". Така ж ситуація і з виділенням фінансової допомоги Україні, яку ніяк не може ухвалити Конгрес. За його словами, екс-президент США Дональд Трамп сказав, що у разі свого президентства він не дасть Україні жодної копійки, тому, схоже, такої ж ситуації дотримуються і його соратники по партії, які блокують виділення допомоги.

Водночас, додав Жданов, через невизначеність із американськими ракетами, Україна дуже хоче отримати німецькі далекобійні ракети Taurus із дальністю польоту 500 км. За його словами, якщо б ця ракета прилетіла у завод "Лукойла", який раніше атакували українські безпілотники, то він був би настільки пошкоджений, що точно не підлягав би відновленню.

Нагадаємо, раніше Politico теж повідомило про те, що США можуть передати Україні ракети ATCMS.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

бандерівець

13 березня 2024, 17:48

от ви написали, що надання АТАКАМСів залежить лише від бідена - і тут же висрали, що Трамп не досьть нам ні копійки. де ви таке почули???? типу це орбан сказав? а орбан таке говорив? а ви чули це угорською мовою??? чи ви просто тупорилі продажні шлюхи???


Новини