Головна Новини Світ США Що буде з допомогою США Україні: спікер Палати представників виставив жорстку умову
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде з допомогою США Україні: спікер Палати представників виставив жорстку умову

Майк Джонсон вважає, що посилення охорони кордону США та фінансування України "нерозривно переплетені"

2 листопада 2023, 08:48 comments1126
Поділіться публікацією:

Новообраний спікер Палати представників Майк Джонсон підтримав виділення допомоги Україні, але виставив свою умову. Після консультацій у Білому домі Майк Джонсон не змінив свого рішення. Він, як і раніше, категорично проти, щоб був проголосований об'єднаний пакет із виділення допомоги як Україні, так і Ізраїлю. Допомога двом країнам потрібно розглядати окремо, впевнений Джонсон. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Politico".

Що буде з допомогою США Україні: спікер Палати представників виставив жорстку умову

Майк Джонсон. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що свою позицію Майк Джонсон представив під час відвертої розмови з однопартійцями в Сенаті. Новий спікер дав зрозуміти республіканцям, що він не проти виділення коштів для військової допомоги українській армії, навіть якщо вони відрізнятимуться за розміром чи обсягом від того, чого хоче Адміністрація Джо Байдена.

Крім того, Майк Джонсон заявив сенаторам, що посилення охорони кордону Штатів та фінансування України "нерозривно переплетені".

У той же час сенатор Роджер Маршалл висловив думку, що навіть, якби Джонсон пішов назустріч Байдену і погодився поставити на голосування об'єднаний пакет з виділення допомоги Україні та Ізраїлю, це навряд чи дало б позитивний результат, оскільки республіканці збунтувалися б і не дали мінімально необхідного. кількості голосів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — битва за пакет допомоги (насамперед Україні), який ще 20 жовтня запросив у Конгресу президент США Джо Байден (близько 106 млрд доларів, де для нашої країни передбачено 61,4 млрд, для Ізраїлю – 14 ,3 млрд) продовжується. Новообраний спікер Палати представників республіканець (трампістського крила) Майк Джонсон заявив, що запит на фінансування України та Ізраїлю має бути поділений. Як ситуація може розвиватись далі? Чи зуміє консервативне крило республіканців вгамувати радикальних трампістів? Як може зіграти Демпартія, яка зараз має більшість у верхній палаті і під контролем якої знаходиться виконавча влада? Що тут важливо розуміти Україну? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини