Головна Новини Світ США Що чекає на Україну та НАТО у разі перемоги Трампа: прогноз Reuters
commentss НОВИНИ Всі новини

Що чекає на Україну та НАТО у разі перемоги Трампа: прогноз Reuters

Нас можуть чекати зміни позиції США з різних питань: від війни в Україні до торгівлі з Китаєм

18 грудня 2023, 18:00
Поділіться публікацією:

Дональд Трамп у разі перемоги на президентських виборах у 2024 році має намір поставити на ключові пости у Пентагоні, Держдепартаменті та ЦРУ вірних йому людей, що дасть йому більше свободи, ніж у його першому президентстві. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише агентство "Reuters".

Що чекає на Україну та НАТО у разі перемоги Трампа: прогноз Reuters

Дональд Трамп. Фото: з відкритих джерел

Агентство зазначає, посилаючись на свої джерела, що Дональд Трамп під час можливого другого терміну обговорюватиме запровадження торгових тарифів для країн НАТО, якщо вони не виконають своїх зобов'язань витрачати на оборону щонайменше 2% свого ВВП.

Джерела видання повідомили, що на відміну від передвиборної кампанії 2016 року, Трамп сформував групу людей, з якими він регулярно спілкується і які мають значний досвід у галузі зовнішньої політики та користуються його особистою довірою. Серед них останній директор національної розвідки Трампа Джон Реткліфф, колишній посол США в Німеччині Річард Гренелл і колишній співробітник Трампа, який займав кілька постів у розвідці та оборонному відомстві Каш Патель.

Хоча конкретна політика цих неофіційних радників у тій чи іншій мірі варіюється, більшість із них активно захищали Трампа з моменту його звільнення з посади президента і висловлювали стурбованість тим, що США платить надто багато за підтримку НАТО та України. Відтак офіційний Вашингтон може кардинально переглянути свою позицію щодо війни в Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — підтримка України слабшає: чому так відбувається і чи можемо змінити ситуацію.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи можна вважати підсумки саміту ЄС перемогою України: чому чекати на швидкі результати не варто.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини