Головна Новини Світ США Що сталося з Республіканською партією: у Конгресі США заявили про небезпеку для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Що сталося з Республіканською партією: у Конгресі США заявили про небезпеку для України

У Конгресі США вважають, що російська пропаганда дісталася і Республіканської партії США

8 квітня 2024, 07:24 comments6098
Поділіться публікацією:

Американські конгресмени Майкл Маккол і Майк Тернер заявили, що частина Республіканської партії США була "інфікована" російською пропагандою. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише американське видання The Hill.

Що сталося з Республіканською партією: у Конгресі США заявили про небезпеку для України

Конгрес США. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, нещодавно голова іноземного комітету Палати представників республіканець Майкл Маккол сказав, що російська пропаганда потрапила до США і "заразила" значну частину його партії.

"О, це абсолютно правда", — відреагував на ці слова Майк Тернер, який є головою комітету з розвідки Палати представників.

За словами Тернера, Росія намагається замаскувати антиукраїнські та проросійські меседжі, які конгресмени чують навіть у Палаті представників.

"Я маю на увазі, що сьогодні є члени Конгресу, які все ще неправильно кажуть, що цей конфлікт між Росією та Україною пов'язаний з НАТО, що, звісно, не так", — пояснив він.

Натомість Тернер визнав, що російська пропаганда ускладнює передачу американської допомоги Україні.

"Тепер, у міру того, як ця пропаганда поширюється, нам стає важче сприймати це як битву між авторитаризмом і демократією, якою вона є. Ми маємо відстоювати демократію. Україні зараз потрібна наша допомога та підтримка, і це дуже критичний час для Конгресу США, щоб активізуватися та надати таку допомогу", — наголосив конгресмен.

Читайте також на порталі "Коментарі" — цього тижня з канікул виходить Конгрес США, але є загроза, що рішення щодо допомоги Україні може бути відкладене. Президент України Володимир Зеленський не приховує розчарування, називаючи (без)діяння США "недорослим підходом" до питань допомоги у війні в Україні зокрема та безпеки світу в цілому. Він акцентує, що допомога нам потрібна якнайшвидше, нехай навіть у формі кредиту, як намагаються "протягнути" деякі республіканці. Експерти поділилися з порталом "Коментарі" своїми очікуваннями та варіантами розвитку подій у ракурсі американської підтримки України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини