Головна Новини Світ США Сенат США проголосував за конституційність другого імпічменту Трампа
commentss НОВИНИ Всі новини

Сенат США проголосував за конституційність другого імпічменту Трампа

Демократи почали другу процедуру імпічменту екс-президента Сполучених Штатів Дональда Трампа, щоб позбавити його права балотуватися на виборах

10 лютого 2021, 01:41
Поділіться публікацією:

Сенат США проголосував за конституційність процесу щодо імпічменту колишньому президенту Дональда Трампа. Обговорення по суті продовжать наступного дня.

Сенат США проголосував за конституційність другого імпічменту Трампа

Дональд Трамп Фото: pravda.com.ua

Про це повідомляє CNN.

За конституційність імпічменту щодо Трампа проголосували 89 сенаторів, проти висловилися 11. Таким чином, процес імпічменту буде продовжений. Демократи почали другу процедуру імпічменту екс-президента Сполучених Штатів Дональда Трампа, щоб позбавити його права балотуватися на наступних виборах. Про це на слуханнях в Сенаті заявив адвокат Дональда Трампа Брюс Кастор.

"Ми насправді зібралися тільки тому, що більшість в Палаті представників не хоче зустрітися з Дональдом Трампом в якості політичного кандидата в майбутньому", — заявив він.

При цьому, за словами адвоката, від представників Трампа в зв'язку з заворушеннями в Вашингтоні "ніколи не почують нічого, крім осуду і вимог покарати винних за законом".

Як відомо, Трампа звинувачують у підбурюванні до заколоту. Йдеться про заворушення в Вашингтоні, які влаштували прихильники 45-го президента, а також про їх вторгнення в Капітолій.

Днем раніше лідер більшості Сенату Сполучених Штатів Чак Шумер оголосив про досягнуту угоду, яке встановлює структуру майбутнього імпічменту Дональда Трампа, що гарантує справедливість розгляду.

Нагадаємо, в центрі розгляду єдиний пункт звинувачення - "підбурювання до заколоту": Трампа звинувачують у закликах до безладів в Капітолії, що стався 6 січня, коли Конгрес стверджував перемогу Джо Байдена на президентських виборах 2020 року.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини