Головна Новини Світ США Сенат США вирішив переглянути законопроєкт про допомогу Україні: у чому його особливість
commentss НОВИНИ Всі новини

Сенат США вирішив переглянути законопроєкт про допомогу Україні: у чому його особливість

Попередній законопроєкт з "великим пакетом", що включає допомогу Україні, Ізраїлю, Тайваню та із захистом кордонів був "очікувано не підтриманий"

8 лютого 2024, 06:50
Поділіться публікацією:

У Сенаті США вирішили переглянути законопроєкт про фінансування допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, проте вже без міграційної реформи та безпеки кордону. Голосування пройде у четвер, 8 лютого, о 19.00 за київським часом. Як передає портал "Коментарі", про це у Facebook повідомила посол України в США Оксана Маркарова.

Сенат США вирішив переглянути законопроєкт про допомогу Україні: у чому його особливість

Сенат США Фото: з відкритих джерел

Посол України пояснила, що американські законодавці 58 голосами проти 41 підтримали процедурне рішення, необхідне для винесення на голосування питання про припинення дебатів та "розбір по суті "чистого" законопроєкту про міжнародну допомогу США без міграційної реформи, внесеного раніше сьогодні сенатором П.Мюрреєм".

Оксана Маркарова наголосила, що для цього буде потрібно 60 голосів.

За її словами, попередній законопроєкт з "великим пакетом", що включає допомогу Україні, Ізраїлю, Тайваню та із захистом кордонів, був "очікувано не підтриманий" через відсутність голосів за угоду про міграційну реформу, над якою переговорники "працювали останні місяці".

"Саме тому ще до голосування за Великий пакет комітет з асигнування опублікував текст документа "на заміну", який передбачає виключно міжнародну допомогу Україні (60,06 мільярда доларів США) Ізраїлю та Тайваню", — розповіла Оксана Маркарова.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ситуація із виділенням США макрофінансової підтримки Україні, схоже, знову зайшла у глухий кут. Щойно Сенат (верхня палата парламенту) опублікував проєкт, нібито узгоджений і демократами, і республіканцями (що поєднує зовнішню допомогу з вирішенням міграційних проблем), як його почали критикувати. Причому критикувати і екс-президент США Дональд Трамп, і трампістське крило в Палаті представників (нижня палата парламенту). Дійшло до того, що республіканці в Сенаті, які днями мали підтримати узгоджений двопартійний варіант, почали вагатися. Експерти продовжують аналізувати для порталу "Коментарі" законопроєкт, що відбувається навколо так потрібного Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини