Головна Новини Світ США Сенат США взявся за допомогу Україні: коли може бути прийнято важливе для нас рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Сенат США взявся за допомогу Україні: коли може бути прийнято важливе для нас рішення

Сенат США підтримав під час процедурного голосування початок розгляду законопроєкту про підтримку України та Ізраїлю

9 лютого 2024, 07:07
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", Верхня палата американського Конгресу – Сенат – 8 лютого ухвалила процедурне рішення для подальшого розгляду законопроєкту про надання додаткової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню.

Сенат США взявся за допомогу Україні: коли може бути прийнято важливе для нас рішення

Сенат США Фото: з відкритих джерел

За розгляд за скороченою процедурою пакету, що передбачає 95 мільярдів доларів допомоги для ключових союзників США, проголосували необхідні 60 сенаторів.

Законопроєкт передбачає 61 мільярд доларів для України на підтримку її зусиль щодо протистояння агресії РФ, 14 мільярдів доларів для Ізраїлю в його війні проти ХАМАС та ще 4,83 мільярда доларів для підтримки партнерів в Індо-Тихоокеанському регіоні, зокрема Тайваню, та стримування агресії з сторони Китаю.

Після процедурного голосування законопроєкт ще має бути схвалений по суті також голосами щонайменше 60 членів Сенату США після дебатів. Ймовірно, це голосування відбудеться вже наприкінці лютого, оскільки сенатори наступного тижня йдуть на двотижневу перерву.

Документ було винесено на процедурне голосування після того, як напередодні в Сенаті США не було достатньо підтримки для процедурного голосування за законопроект із посиленням міграційної політики, який передбачав додаткові кошти для України, Ізраїлю та Тайваню.

Йдеться про двопартійний законопроєкт про безпеку кордонів на суму 118 мільярдів доларів, який також передбачає надання понад 60 мільярдів на допомогу Україні та понад 14 мільярдів – Ізраїлю.

Військова допомога Україні з боку США заблокована з початку нинішнього року, оскільки республіканці в Конгресі спочатку наполягали на її вжитті лише разом із жорсткішими заходами щодо протидії нелегальній міграції на кордоні з Мексикою.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи є сценарій, що Вашингтон не виділить допомоги Україні: хто в США залишиться ні з чим.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини