Головна Новини Світ США Сенат США зробив ще один крок для надання допомоги Україні: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Сенат США зробив ще один крок для надання допомоги Україні: що відомо

Сенат США підтримав початок обговорення законопроєкту про допомогу Україні

10 лютого 2024, 08:10
Поділіться публікацією:

Сенат США проголосував за розгляд пакету фінансування для України, Ізраїлю та інших пріоритетних питань національної безпеки на суму 95,3 мільярда доларів. Раніше йшлося про суму 118 мільярдів доларів, однак у документ внесли виправлення, однією з яких було виключення питання фінансування безпеки кордонів США. Ці вихідні Сенат очікує низку голосувань, перш ніж перейти до остаточного прийняття. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Hill.

Сенат США зробив ще один крок для надання допомоги Україні: що відомо

Сенат США. Фото: Associated Press

ЗМІ зазначає, голоси розподілилися таким чином: 64 сенатори "за" та 19 "проти", щоб перейти до роботи над законопроєктом. Чотирнадцять республіканців приєдналися до демократів та двох незалежних сенаторів, щоб офіційно розпочати обговорення закону.

Тепер законопроєкт буде ближчим до проходження верхньої палати. Сенатори голосували після переговорів, які тривали упродовж дня. Законопроєкт не містить положень щодо зупинення потоку мігрантів через південний кордон США.

Лідер більшості в Сенаті Чак Шумер вилучив із законопроєкту положення про безпеку кордону США після того, як усі сенатори-республіканці, крім чотирьох, проголосували за його блокування.

У законопроєкті прописано 60 мільярдів доларів для України, 14 мільярдів доларів на допомогу Ізраїлю у сфері безпеки, 9 мільярдів доларів на гуманітарну допомогу цивільному населенню в Секторі Газа, на Західному березі та в Україні та 4,8 мільярда доларів на підтримку союзників в Індійсько-Тихоокеанському регіоні.

Лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл (Кентуккі) закликав своїх колег просувати законопроєкт, нагадавши колегам, що вони несуть "обов'язок" "забезпечувати спільну оборону та озброїти наступного головнокомандувача інструментами для використання американської сили".

Він зазначив, що республіканці в Сенаті змінили запит президента Байдена на фінансування, зазначивши, що законодавство вимагатиме адміністрації визначити конкретні цілі, вимоги та показники допомоги Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — загроза зростає не лише для України: що відбувається у США навколо питання допомоги Києву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини