Головна Новини Світ США Шаману, який штурмував Капітолій, загрожує понад 4 роки в'язниці
commentss НОВИНИ Всі новини

Шаману, який штурмував Капітолій, загрожує понад 4 роки в'язниці

Прокурори попросили Окружний суд США ухвалити 51-місячний вирок Джейкобу Ченслі, який визнав себе винним у штурмі Капітолію

18 листопада 2021, 04:15
Поділіться публікацією:

Джейкобу Ченслі (відомий як "Шаман QAnon") суд може призначити понад 4 роки позбавлення волі за штурм Капітолію 6 січня 2021 року. Про це повідомляє міжнародне агентство Reuters. Прокурори попросили Окружний суд США ухвалити 51-місячний вирок Джейкобу Ченслі, який визнав себе винним у штурмі Капітолію, у спробі завадити Конгресу затвердити обрання президентом Джо Байдена.

Шаману, який штурмував Капітолій, загрожує понад 4 роки в'язниці

Капітолій - фото з відкритих джерел

"Відомі злочинні дії підсудного Ченслі зробили його відомою особою заворушень на Капітолії", — зазначає сторона звинувачення

Це може стати найсуворішим покаранням із уже винесених протестувальником, причетним до заворушень у Вашингтоні. Минулого тижня колишній майстер змішаних єдиноборств, який ударив поліцейського, отримав 41 місяць в'язниці. Захист Шамана просить призначити покарання у вигляді ув'язнення на той термін, який він уже відбув: Ченслі перебуває у в'язниці з дня затримання в січні. За цей час у чоловіка діагностували шизофренію, біполярний розлад, депресію та тривожність. Визнавши свою провину, він заявив, що розчарований тим, що Трамп не пощадив.

Нагадаємо, американець Еван Нойман, який розшукується ФБР за участь у штурмі Капітолію, утік у Білорусь і просить політичного притулку. Пересування його, за його словами, — не менш показові: спочатку Італія, куди він нібито поїхав у ділову поїздку, а потім через Швейцарію, Німеччину Польщу він прибув до Житомира, де жив на орендованій квартирі чотири місяці, а потім утік до Білорусі, коли зауважив, що за ним слідкує СБУ. Як передає видання "Коментарі", про це на своїй сторінці у Facebook пише політолог Олеся Яхно.

На думку політолога, історія не така вже й безглузда, як може здатися, на перший погляд. У тому сенсі, що в Олександра Лукашенка це марення, очікувано, використовують із пропагандистською метою. І довго чекати не довелося – вже в середу на білоруському телебаченні вийде документальний фільм про Ноймана під назвою "Гудбай Америка".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини