Головна Новини Світ США Штат Флорида подав до суду на Байдена на вимогу обов'язкової вакцинації
commentss НОВИНИ Всі новини

Штат Флорида подав до суду на Байдена на вимогу обов'язкової вакцинації

Автори позову – губернатор та генеральний прокурор штату

30 жовтня 2021, 04:32
Поділіться публікацією:

Штат Флорида подав позов проти адміністрації президента США Джо Байдена на вимогу обов'язкової вакцинації проти коронавірусу для деяких категорій громадян. Про це заявив губернатор Флориди Рон Десантіс, повідомляє американський телеканал NBC News.

Штат Флорида подав до суду на Байдена на вимогу обов'язкової вакцинації

Байден (фото з відкритих джерел)


Автори позову – губернатор та генеральний прокурор штату. Вони вважають, що вимога обов'язкової вакцинації проти коронавірусу для федеральних працівників та підрядників — незаконна та антиконституційна.


"Люди повинні самі робити вибір... Чим більше ви їх до чогось змушуєте, то більше недовіри викликаєте", — вважає губернатор.


Наприкінці липня президент США Джо Байден оголосив, що всі федеральні службовці у Сполучених Штатах Америки повинні пройти вакцинацію проти коронавірусу або постійно тестуватися, носити захисні маски та дотримуватись соціального дистанціювання. На початку вересня було видано указ про обов'язкову вакцинацію всіх федеральних службовців. Працівники, які відмовлятимуться вакцинуватися, отримуватимуть дисциплінарні стягнення. За інформацією профспілок, це можуть бути письмові попередження, потім — неоплачувані відпустки та нарешті звільнення. Вимога почне діяти 8 грудня.


Нагадаємо, Джо Байден із перших днів свого президентства зайняв жорстку позицію щодо "Північного потоку-2". Він, як вважав, так і вважає, що газопровід дуже небезпечний не лише для енергетичної безпеки України, а й для Європейського Союзу загалом. Водночас Джо Байден розумів, що США своїми агресивними діями здатні лише відстрочити його добудову, але ніяк не зупинити або заморозити проект. Як передає видання "Коментарі", про це заявив старший радник президента США з глобальної енергетичної безпеки Амос Хохстейн, пише "Голос Америки" з посиланням на заяву із сайту Держдепу.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини