Головна Новини Світ США Штати заявили про відповідь, якщо російська ядерна зброя з'явиться у Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Штати заявили про відповідь, якщо російська ядерна зброя з'явиться у Білорусі

Держдепартамент Штатів висловив стурбованість тим, що режим Лукашенка ініціює референдум щодо внесення змін до Конституції.

19 січня 2022, 11:47
Поділіться публікацією:

У Держдепі США висловили занепокоєння тим, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко ініціює референдум у Білорусі, на якому громадяни країни можуть ухвалити рішення про те, щоб розмістити на території Білорусі на постійній основі не лише збройні сили РФ, а й ядерну зброю. Як передає видання "Коментарі", про це заявив високопоставлений представник Держдепу, пише "Укрінформ".

Штати заявили про відповідь, якщо російська ядерна зброя з'явиться у Білорусі

Прапор США. Фото: з відкритих джерел

У Держдепі вважають, що розміщення російських військ та озброєнь може безпосередньо загрожувати безпеці в Європі, тому такий крок Росії не може залишитися без відповіді.

У США наголошують, якщо зміни до Конституції будуть ухвалені, тоді Росії нічого не завадить розмістити в Білорусі не лише свої збройні формування, а й ядерні боєголовки. Американський чиновник звернув увагу на фактичний анонс того, що Мінськ може дати добро на розміщення російського озброєння дав сам Олександр Лукашенко. Він у листопаді 2021 року заявив про подібну ініціативу, яка має бути підтримана білорусами на референдумі. У США вважають, що подібні заяви Олександра Лукашенка є зайвим підтвердженням того, що він втрачає підтримку серед білорусів і все більше розраховує на підтримку Кремля. Путін же чудово розуміє, що за 27 років перебування при владі Лукашенка як ніколи зговірливий і готовий на всі умови Росії, аби лише втриматись у кріслі президента.

Читайте також раніше на порталі "Коментарі" – Олександр Лукашенко звернувся до громадян Казахстану, закликав протестувальників обміркувати все та вибачитись перед владою та силовиками.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини