Головна Новини Світ США Системи міського транспорту Нью-Йорка атакували хакери
commentss НОВИНИ Всі новини

Системи міського транспорту Нью-Йорка атакували хакери

Про кібератаку вперше повідомила в середу The New York Times

3 червня 2021, 03:15
Поділіться публікацією:

Хакери проникли в комп'ютерні системи Управління міського транспорту Нью-Йорка. Про це повідомляє AP. Управління отримало повідомлення від ФБР та інших федеральних агентств про те, що три з його 18 комп'ютерних систем перебувають під загрозою. Аналіз показав, що жодна конфіденційна інформація не була вкрадена.

Системи міського транспорту Нью-Йорка атакували хакери

Хакери (фото з відкритих джерел)

Про кібератаку вперше повідомила в середу The New York Times з посиланням на внутрішній документ, який не був оприлюднений. За даними Times, підозрювалася, що порушення пов'язане з Китаєм.

Як повідомляє Times, атаки на системи MTA, по всій видимості, були атаковані два дні в другий тиждень квітня і тривали як мінімум до 20 квітня.

Раніше кіберполіція і спецслужби Ірландії повідомили про хакерську атаку на службу охорони здоров'я країни. У повідомленні наголошується, що хакери-вимагачі, які вчинили кібератаку, знаходяться в Росії. Дану інформацію передає ресурс RTE.

Як повідомила кіберполіції Ірландії, в медичних установах країни через цю ситуації скасували планові операції і інші життєво важливі процедури. Пацієнти переживають, що хакери продадуть їх дані невідомим. В ході розслідування було встановлено, що кіберзлочинці знаходяться в російському Санкт-Петербурзі. Угруповання називається Wizard Spider. Основні інструменти організації, за допомогою яких хакери шантажували службу охорони здоров'я — програми-вимагачі (Trickbot, Ryuk і Conti). Влада Ірландії відмовилася платити хакерам за ключ. Було прийнято рішення зв'язатися з Кремлем. До розслідування підключили ФБР, Національне агентство по боротьбі зі злочинністю Великобританії, Інтерпол і Європол, а також Агентство по боротьбі з кіберзлочинністю Європолу.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини