Головна Новини Світ США Ситуація змінилась: результати опитування показали лідера на виборах у США
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація змінилась: результати опитування показали лідера на виборах у США

Дональд Трамп втратив перевагу на виборах президента, після того, як Джо Байден зняв свою кандидатуру.

сьогодні, 17:03
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Згідно з новим національним опитуванням NBC News, віцепрезидентка США Камала Гарріс випереджає лідера республіканців Дональда Трампа на 5%. Це значні зміни у порівнянні з результатами липневого опитування, коли лідером був Трамп.

Ситуація змінилась: результати опитування показали лідера на виборах у США

Дональд Трамп та Камала Гарріс. Фото з відкритих джерел

Компанія NBC представила нові результати опитування щодо виборів президента США. Опитування проведене 13-17 вересня, відбулось після двох важливих місяців в американській політиці, включаючи вихід Байдена з передвиборчих перегонів 21 липня 2024 року, два з’їзди партії, обрання кандидатів у віцепрезиденти, два замахи на Трампа, а також дебати між Трампом і Гаррісом.

Лідером опитування стала Камала Гарріс, яка отримала 49% голосів американців. Дональд Трамп поступається 5 відсотковими пунктами – 44%. Ще 7% респондентів не визначились зі своїм вибором.

Ситуація змінилась: результати опитування показали лідера на виборах у США - фото 2

Результати національного опитування NBC News

Як вказує NBC News, хоча результат Камали Гарріс знаходиться в межах похибки, це явний зсув у порівнянні з липневим опитуванням, коли Дональд Трамп випереджав на 2% президента США Джо Байдена – 43% проти 45%. Крім того, востаннє рейтинг лідера демократів був на рівні 49% понад рік тому — у липні 2023 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Дональд Трамп відповів, чи буде брати участь у наступних виборах президента США запланованих на 2028 рік, якщо програє Камалі Гарріс. 

Також "Коментарі" писали, що Камала Гарріс погодилась взяти участь у нових дебатах з Дональдом Трампом. Лідер республіканців заявив, що він вже мав дебати двічі, а до виборів залишилось не так багато часу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини