Головна Новини Світ США "Ситуація змінилася": чи піде Трамп на угоду з Путіним щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

"Ситуація змінилася": чи піде Трамп на угоду з Путіним щодо України

Трамп і його адміністрація можуть бути занадто конфліктними, зазначив Олександр Морозов.

5 серпня 2024, 22:20
Поділіться публікацією:

 Політолог Олександр Морозов у своєму інтерв'ю для "Главред" висловив думку, що Дональд Трамп, якщо знову стане президентом США, не буде домовлятися з Володимиром Путіним ціною українського суверенітету та незалежності. Морозов вважає, що Трамп змінився з часу своєї першої каденції, і тепер краще розуміє зовнішньополітичні питання.

 "Ситуація змінилася": чи піде Трамп на угоду з Путіним щодо України

Дональд Трамп (фото з відкритих джерел)

Морозов зазначив, що за останні роки Трамп значно більше вивчив проблематику зовнішньої політики і змінив своє ставлення до Центральної та Східної Європи. Хоча в 2016 році Трамп підкреслював, що цей регіон йому не дуже цікавий, оскільки акцент був поставлений на внутрішню політику США, зараз ситуація змінилася, і Трамп "виріс" у цьому сенсі.

Турбує той факт, що в команді Трампа з'явився політик Джей Венс, який раніше демонстрував сумнівну позицію щодо України. Проте варто зазначити, що така риторика була озвучена до його номінації на посаду віцепрезидента США. Венс є кон'юнктурником, тому його позиція може змінитися.

Основна проблема, на думку Морозова, полягає в тому, що Трамп і його адміністрація можуть бути занадто конфліктними, як це було під час минулої каденції. Це може створити проблеми для Європи і глобального альянсу підтримки України. Є побоювання, що Трамп може розполохати світовий альянс на підтримку Києва.

Морозов також зазначив, що адміністрація Байдена створила потужний глобальний альянс, і українська дипломатія намагатиметься його розширити та зміцнити за будь-якого президента. Країнам Центральної та Східної Європи також доведеться працювати з будь-якою командою, яка прийде в Білий дім.

Політолог наголосив на необхідності дотримуватися акуратної позиції як щодо демократів, так і щодо республіканців, оскільки внутрішньополітичні інтереси Америки, яких дотримуватиметься Трамп, мають велике значення. Центральній і Східній Європі потрібно буде працювати над посиленням східного флангу НАТО і питанням отримання Україною необхідних озброєнь.

Морозов підкреслив, що навіть якщо план ленд-лізу на 500 мільярдів доларів не буде реалізовано, важливо мати чітке уявлення про обсяги фінансування військової допомоги, на які може розраховувати Київ. Експерти з Кремля стверджують, що Конгрес США навряд чи проголосує ленд-ліз для України "пакетом", оскільки організувати таке голосування непросто.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Захід обирає примирення і готовий домовлятися з ПутінимЄ кілька тривожних речей, які випливають із великого обміну в’язнями, який відбувся між Заходом та Росією, заявила нардеп Вікторія Сюмар.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини