Головна Новини Світ США Скандал у США: директор Секретної служби змушена піти у відставку
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал у США: директор Секретної служби змушена піти у відставку

Глава Секретної служби США, Кімберлі Чітл, пішла у відставку після провалу у забезпеченні безпеки під час замаху на Трампа

23 липня 2024, 19:32
Поділіться публікацією:

Кімберлі Чітл, директорка Секретної служби США, оголосила про свою відставку. Це сталося після недавньої спроби замаху на колишнього президента Дональда Трампа, яка відбулася під час його виступу на передвиборчому мітингу в Пенсільванії. Замах став свідченням провалу в роботі служби, що завжди мала репутацію бездоганної. Про це пише CNBC.

Скандал у США: директор Секретної служби змушена піти у відставку

Скандал у США: директор Секретної служби змушена піти у відставку

Відставка Чітл була анонсована незадовго після того, як вона зіткнулася з різкою критикою з боку конгресу. Члени комітету з контролю і обліку у Палаті представників розкритикували її за дії Секретної служби перед мітингом Трампа. Чітл відмовилася відповідати на багато питань, що тільки погіршило ситуацію.

Зазначимо, що Томас Крукс, 20-річний нападник, використав дах будівлі як місце для стрільби по Трампу та учасникам мітингу. В результаті одна людина померла, а двоє отримали тяжкі поранення.

У своєму листі до колег, Чітл написала, що з "важким серцем" вирішила піти у відставку, оскільки агентство не виконало своє головне завдання — захистити лідерів країни.

Президент Джо Байден подякував їй за багаторічну службу і зазначив, що скоро призначить нового керівника Таємної служби.

"Як лідер, я вважаю, що потрібно мати честь, мужність і неймовірну чесність, щоб взяти на себе повну відповідальність за організацію, яка виконує одну з найскладніших завдань на державній службі", — зазначив Байден. 

Читайте також на порталі “Коментарі” — У своєму першому інтерв'ю після того, як президент Джо Байден оголосив про відмову балотуватися на другий термін, кандидат у президенти від республіканців Дональд Трамп різко висловився на адресу віце-президента Камали Гарріс, назвавши її "жорстокою та дурною". Про це пише газета New York Post.          



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини