Головна Новини Світ США Скільки американців підтримують подальшу допомогу Україні: свіжі результати опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки американців підтримують подальшу допомогу Україні: свіжі результати опитування

Майже 50% американців підтримують подальшу допомогу Україні

9 грудня 2023, 11:18
Поділіться публікацією:

47% американців вважають, що допомога США для України має залишатися на колишньому рівні або бути посилена. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчать результати опитування Pew Research Center.

Скільки американців підтримують подальшу допомогу Україні: свіжі результати опитування

Підтримка України. Фото: з відкритих джерел

Зараз, коли війна в Україні наближається до дворічного кордону, близько трьох із десяти американців (31%) вважають, що Сполучені Штати надають надто багато допомоги Україні у її боротьбі з Росією, тоді як близько половини вважають, що США надають достатній обсяг підтримки (29) %) чи недостатній (18%).

Частка американців, які вважають, що США надають надто велику підтримку Україні, неухильно зростала протягом війни, особливо серед республіканців.

Так, 48% республіканців та республіканськи налаштованих громадян вважають, що США надають надто багато допомоги Україні. Ця частка дещо зросла порівняно з червнем, коли таких було 44%, і значно вищою, ніж на попередніх етапах війни.

Лише 16% демократів та прихильників демократів вважають нинішній рівень американської допомоги надмірним. Близько чотирьох із десяти демократів (39%) вважають, що США надають правильний обсяг допомоги, тоді як близько чверті (24%) вважають, що США надають недостатню допомогу.

Партійні розбіжності щодо допомоги Україні стали ширшими. У перші тижні війни республіканці лише на 4 відсоткові пункти частіше, ніж демократи, заявляли, що США надають Україні надто багато допомоги (9% проти 5%). Сьогодні республіканці на 32 пункти частіше говорять про це.

Увага громадськості до російсько-українського конфлікту мало змінилася протягом останніх місяців. Шість із десяти американців, включаючи аналогічні частки республіканців (62%) та демократів (61%), кажуть, що стежать за новинами про вторгнення досить уважно.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Володимир Зеленський популярніший за Трамп і Байден у США, але є людина, яка обійшла навіть його: результати опитування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини