Головна Новини Світ США Соціологи з'ясували, як за останній рік змінилися погляди американців щодо допомоги Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Соціологи з'ясували, як за останній рік змінилися погляди американців щодо допомоги Україні

Половина опитаних респондентів називає Росію супротивником, а 43% розглядають Україну як країну-союзника

сьогодні, 07:50
Поділіться публікацією:

За останній рік погляди громадян США на те, скільки їхня країна витрачає на підтримку України у війні, змінилися. Поменшало американців, які дотримуються думки, що Вашингтон витрачає занадто багато на підтримку Києва в його протистоянні російській агресії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Голос Америки".

Соціологи з'ясували, як за останній рік змінилися погляди американців щодо допомоги Україні

Допомога США. Фото: з відкритих джерел

"Погляди на те, скільки США витрачає на війну (РФ в Україні – ред.), змінилися протягом останнього року. Менше людей вважає, що Сполучені Штати витрачають надто багато на підтримку України порівняно з жовтнем минулого року (34% проти 52%) )", – йдеться у висновках соцопитування Інституту Пірсона/AP-NORC.

За даними дослідження, у жовтні 2023 року 52% респондентів зазначили, що, на їхню думку, США витрачають надто багато на допомогу Україні, 31% – що США витрачають стільки, скільки потрібно, а 15% – що США витрачають мало. У вересні цього року лише 34% опитаних зазначили, що США витрачають надто багато на підтримку України, 39% сказали, що американці витрачають стільки, скільки потрібно, а 21% – що США витрачають мало.

При цьому соціологи звернули увагу на різницю у поглядах між прихильниками Демократичної та Республіканської партії. Так, згідно з результатами опитування, респонденти, які є прихильниками Демократичної партією, схильніші розглядати Росію як ворога, а Україну – як союзника.

Половина опитаних респондентів називає Росію супротивником, а 43% розглядає Україну як країну-союзника, який поділяє інтереси та цінності США. 67% прихильників Демократичної партії вважають Росію противником порівняно з 43% незалежних респондентів та 40% республіканців.

Читайте на порталі "Коментарі" — військова допомога Україні від партнерів на 2025 рік перебуває під загрозою: Bloomberg назвав причину.

Також видання "Коментарі" повідомляло, чому США мають збільшити допомогу Україні: важливий аргумент.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини