Головна Новини Світ США Сьогодні Байден зробить важливу заяву про постачання танків Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Сьогодні Байден зробить важливу заяву про постачання танків Україні

За даними низки ЗМІ, Байден публічно оголосить про передачу Україні танків Abrams

25 січня 2023, 07:25 comments2421
Поділіться публікацією:

Рішення про передачу Україні танків M1 Abrams, яке має також розблокувати постачання німецьких Leopard 2, може бути оголошене президентом США Джо Байденом у середу. Як передає портал "Коментарі", про це повідомило інформагентство "AP".

Сьогодні Байден зробить важливу заяву про постачання танків Україні

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Джерела обох ЗМІ не уточнюють, скільки саме танків США планують передати Україні, але сходяться на тому, що їх передадуть не з американських запасів, а законтрактовані — тобто придбані у виробників за довгостроковими контрактами.

На практиці це означає, що M1 Abrams з'являться в Україні нескоро, і цей крок адміністрації Байдена розглядається передусім символічним жестом, спрямованим на те, щоб домогтися згоди Німеччини на постачання своїх танків Leopard 2.

За даними ЗМІ, канцлер Німеччини Олаф Шольц вирішив передати Україні бойові танки Leopard 2.

Очікується, що про надання Україні танків канцлер Олаф Шольц оголосить у середу під час виступу в Бундесвері, запланованому на 14.00 за Києвом. Тоді він може оголосити, що Німеччина дозволяє реекспорт Leopard 2 з інших європейських країн.

Про те, що адміністрація президента США схиляється до надання Україні танків M1 Abrams у "значній кількості", одним із перших повідомило видання The Wall Street Journal.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що спричинило кадрове чищення Зеленського – чому звільнення почалися саме зараз.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Німеччині продовжують "петляти" у питанні постачання танків в Україну. Чи розуміє її керівництво, що власноручно знищує імідж своєї держави? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини