Головна Новини Світ США SpaceX вперше запустила супутники на полярну орбіту з Флориди
commentss НОВИНИ Всі новини

SpaceX вперше запустила супутники на полярну орбіту з Флориди

Ракета Falcon 9 стартувала з мису Канаверал і змогла успішно повернутися назад

31 серпня 2020, 09:12
Поділіться публікацією:








Вперше за кілька десятиліть супутники на полярну орбіту запустили з Флориди. Для компанії SpaceX  це перший подібний старт. Процес запуску ракети Falcon 9 компанія мільярдера Ілона Маска показала в прямому ефірі.

SpaceX вперше запустила супутники на полярну орбіту з Флориди

Запуск ракети. Фото: twitter.com/SpaceX

Останнього разу апарати на полярну орбіту зі східного узбережжя США запускали ще в минулому столітті. Тоді це робили представники NASA. Цього разу амбітний проект втілити в життя вирішила SpaceX.

З космодрому на мисі Канаверал ракета стартувала о 19:18 за місцевим часом. У Києві на той момент було 2:18 ночі. Falcon 9 вивела на орбіту відразу три супутники. Це аргентинський апарат SAOCOM 1B. Його використовуватимуть, щоб вивчати наслідки стихійних лих, ситуацію в океанах і на льодовиках. Другим апаратом став GNOMES-1. Він важить всього 30 кілограмів і буде допомагати прогнозувати погоду. Третій супутник - Tyvak-0172 - ще менший за попередній і також буде допомагати синоптикам в їхній роботі.


Перший ступінь ракети Falcon 9, яка відправила їх на орбіту, вже використовувався і раніше. Всього зробив три запуски. Цей був четвертим. На четвертій хвилині польоту ступінь відокремився та успішно приземлився на спеціальному майданчику космодрому.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що SpaceX відправила на орбіту партію інтернет-супутників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини