Головна Новини Світ США Спікер Конгресу США відреагував на змінений пакет допомоги Україні: чи буде досягнено угоди
commentss НОВИНИ Всі новини

Спікер Конгресу США відреагував на змінений пакет допомоги Україні: чи буде досягнено угоди

У Конгресі США заявили, що новий пакет допомоги Україні "буде мертвим після прибуття" на голосування.

5 лютого 2024, 09:51
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У США опублікували оновлений законопроєкт щодо пакета фінансової допомоги Україні, Ізраїлю, Тайваню, який також включає витрати на охорону американського кордону, який вимагали республіканці. Попри ці зміни, спікер Конгресу США Майк Джонсон заявив, що новий законопроєкт про допомогу не буде прийнятий.

Спікер Конгресу США відреагував на змінений пакет допомоги Україні: чи буде досягнено угоди

Спікер Конгресу США Майк Джонсон про допомогу Україні. Фото з відкритих джерел

Оновлений законопроєкт від Сенату США щодо пакета фінансової допомоги Україні передбачає виділення коштів на суму понад 60 млрд доларів. Військові витрати складають близько 27 млрд доларів, а решта це бюджетна підтримка, підтримка економіки та гуманітарна допомога.

Попри оновлений пакет допомоги Україні республіканець та спікер Конгресу США Майк Джонсон заявив, він не буде підтриманий.

"Я бачив достатньо. Цей законопроєкт навіть гірший, ніж ми очікували, і не наблизиться до завершення прикордонної катастрофи, яку створив президент. Якщо цей законопроєкт дійде до Палати, він буде мертвим після прибуття", — написав Майк Джонсон.

Нагадаємо, що Конгрес США намагається ухвалити великий пакет допомоги для допомоги Україні, Ізраїлю, Тайваню на 106 млрд доларів з жовтня минулого року. Однак республіканці блокують рішення та вимагають посилити безпеку кордонів США.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що спікер Конгресу США оголосив про розділення пакета допомоги для Ізраїлю та України. Майк Джонсон зазначив, що США мають швидко ухвалити рішення щодо допомоги Ізраїлю. У разі прийняття цього законопроєкту, переговори про пакет допомоги Україні буде відкладений на невизначений термін.

Також "Коментарі" писали, що у Білому домі відреагували на витівку республіканців щодо "допомоги Україні".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини