Головна Новини Світ США У Білому домі відреагували на витівку щодо "допомоги Україні" від республіканців
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білому домі відреагували на витівку щодо "допомоги Україні" від республіканців

З'явилась реакція Білого дому на пакет допомоги Ізраїлю, який виключає допомогу Україні від США.

4 лютого 2024, 11:10 comments1528
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Білому домі рішуче виступили проти рішення республіканців та спікера Конгресу США Майка Джонсона надати окремо допомогу Ізраїлю і таким чином відкинути законопроєкт про допомогу Україні на невизначений час.

У Білому домі відреагували на витівку щодо "допомоги Україні" від республіканців

Речниця Білого дому Карін Жан-П’єр. Фото з відкритих джерел

Спікер Конгресу США Майк Джонсон заявив, що республіканці підготували новий пакет допомоги Ізраїлю знявши його зі спільного пакету Україні, Тайваню та витратами на кордон США.

"Потрібно підтримати нашого найближчого союзника та наші власні сили в регіоні", — сказав Джонсон та додав, що у США немає часу розглядати пакет, який поєднує допомогу Україні та Ізраїлю.

Натомість у Білому домі назвали такі дії Конгресу США "політичною грою".

"Ми рішуче виступаємо проти цієї витівки, яка не робить нічого для безпеки кордону, не допомагає народу України захистити себе від агресії Путіна, і відмовляє в гуманітарній допомозі палестинським цивільним особам, більшість з яких жінки та діти, яку підтримали ізраїльтяни, відкривши шлях на виїзд", — зазначила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр.

Нагадаємо, що у жовтні Конгрес США мав розглянути законопроєкт на 106 млрд доларів для допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. Республіканці вимагали до нього додати пункт про захист кордонів США. Після тривалих дискусій та поступок демократів, республіканці неухильно виступали проти пакета допомоги, а Трамп заявив, що "погана угода з кордону значно гірша, ніж відсутність такої угоди".

Політичні оглядачі вважають, що республіканці таким чином намагаються зберегти вплив на демократів і виграти додаткові політичні бали перед виборами президента США на яких головними претендентами є Джо Байден та Дональд Трамп.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Макрон пояснив, як діятиме ЄС, якщо США перестане допомагати Україні.

Також "Коментарі" писали, що в США висунули Дональда Трампа на Нобелівську премію миру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Донбас

4 лютого 2024, 11:33

Посмотрите, сколько наших ребят погибших..сколько матерей без сыновей, жён без мужей, детей осталось без отцов...Народ просыпайтесь, а то скоро ни одного украинца не останется... И только зеленые выблядки в эйфории от награбленного состояния и от того, что их сынки за границей по ночным клубам тусуются, твари проклятые.


Новини