Головна Новини Світ США Спікер Палати представників нагадав без чого Україна так і не отримає фіндопомогу від США
commentss НОВИНИ Всі новини

Спікер Палати представників нагадав без чого Україна так і не отримає фіндопомогу від США

Майк Джонсон назвав перелік вимог Республіканської партії

18 січня 2024, 08:00 comments3645
Поділіться публікацією:

Питання про надання подальшої фінансової допомоги Україні може розглядатися в США лише після врегулювання кризи на кордоні з Мексикою. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу на Капітолійському пагорбі зробив спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон.

Спікер Палати представників нагадав без чого Україна так і не отримає фіндопомогу від США

Майк Джонсон. Фото: з відкритих джерел

Спікер підкреслив, що його однопартійцям із Республіканської партії потрібні відповіді на критично важливі питання: у чому полягає кінцева мета та стратегія щодо України, і як забезпечується звітність за витрачання коштів на її оборонні потреби.

"Ми повинні бути впевнені, що Україна не стане черговим Афганістаном. Ви бачите, як багато американців чухають потилицю і ставлять справжні запитання про те, чому це (асигнування коштів для Києва, — ред.) має тривати без наявності належних відповідей. Тож я буду їх домагатися", — висловився Джонсон.

Він також підкреслив, що перед тим, як обговорювати фінансову допомогу для України, необхідно чітко заявити президенту Джо Байдену і всім американцям важливість врегулювання кризи з нелегальними мігрантами на кордоні США з Мексикою.

"Кордон, кордон, кордон. Ми маємо подбати про наш дім, маємо убезпечити наш кордон (із Мексикою. — ред.) перед тим, як говорити про щось інше. Я говорив про це з першого дня і буду говорити про це надалі. І я впевнений, що ми повинні доносити цей меседж до американського народу", — заявив Джонсон.

Спікер додав, що минулого четверга він провів телефонні переговори з президентом і має намір зустрітися з ним особисто, щоб донести йому цю позицію.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США продовжуються зволікання з ухваленням закону про багатомільярдну допомогу Україні, який республіканці пов'язали з посиленням міграційного законодавства. При цьому результати соцопитування CBS News/YouGov показали, що для американців у пріоритеті питання інфляції, кордону з Мексикою та еміграції. А війну в Україні назвали найважливішою проблемою лише 2% опитаних. Про що говорить те, що відбувається в США? Як ситуація може розвиватись далі? Як це може позначитися на російсько-українській війні та глобальній безпеці? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Петро

18 січня 2024, 20:29

Сейчас вся надежда на Европу.А своя рубашка ближе к телу выйдет боком негосударственным деятелям США. Байден ведет себя как глава государства,а не лидер партии.Вопрос границ это конечно проблема,но еще большая проблема будет это новая мировая война.

фєдя

18 січня 2024, 13:45

Виконайте Будапештський меморандум.

Василий

18 січня 2024, 10:08

Трамповська ідея-не давати зброї Україні під любим соусом, от і знайшли спосіб -прикодонна криза з Мексікою. Та ця криза існує від часу завоювання США території Мексіки -Каліфорнії. Це криза продовжується вже 100 років, але тільки коли потрібно допомога Україні, то зараз виникла нагальна катастрофічна проблема її вирішення, щоб не надати допомоги Україні. Це все робить ТРАМП, цей ганстер, який думає тільки про владу в Білому домі. Але Бог не дозволить йому посісти це крісло. Господи, допоможи Україні!

небайдужий

18 січня 2024, 09:52

зелена влада просрала майже 2 роки і нічого не зробила щоб запустити власне виробництво. Зе "правителі" забули про прислів'я : "своя рубащка ближе к телу". Захід виділяючи мільярди для України в чомусь обмежував себе, проблем і в них вдосталь, українські поступово втратили пріорітет, це закономірно і це треба було передбачити. як мимрив міністр кулеба - з лопатами буде воювати.


Новини