Головна Новини Світ США Спікер Палати представників США виступив проти пропозиції Байдена щодо допомоги Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Спікер Палати представників США виступив проти пропозиції Байдена щодо допомоги Україні

Спікер Палати представників США заявив, що допомогу Україні та Ізраїлю слід приймати окремо

27 жовтня 2023, 08:17 comments1492
Поділіться публікацією:

Новообраний спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що фінансування для допомоги Україні та Ізраїлю слід розглядати окремо, а не одним пакетом, як пропонував Білий дім. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "Reuters".

Спікер Палати представників США виступив проти пропозиції Байдена щодо допомоги Україні

Майк Джонсон. Фото: Getty Images

Майк Джонсон пояснив свою позицію тим, що він переймається виділенням допомоги Україні, а на підтримку Ізраїлю доведеться шукати кошти, скорочуючи витрати в інших сферах.

Джонсон сказав, що у нього відбулася на цю тему розмова із президентом США Джо Байденом.

За словами спікера Палати представників США, він попросив Байдена дати чесну відповідь – "який об'єкт і кінцева мета в Україні", однак поки що в Адміністрації президента не змогли знайти відповіді на його запитання.

Майк Джонсон заявив, що серед республіканців нібито існує консенсус щодо того, що допомогу Україні та Ізраїлю слід розглядати окремими законопроектами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США через три тижні нарешті з'явився новий спікер Палати представників. Ним став представник трампістського крила Республіканської партії Майк Джонсон, який не надто симпатизує Україні. Раніше екс-президент США та найімовірніший кандидат від Республіканської партії на цю посаду на виборах-2024 Дональд Трамп "збив" проукраїнського кандидата Тома Еммера. Що означає для України такий розклад? Як ситуація може розвиватись далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – допомога Україні та Ізраїлю на 100 млрд. – під питанням: чому план Байдена може не спрацювати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини