Головна Новини Світ США Спікер Палати представників відповів, чи схвалить Конгрес США до лютого фінансування України
commentss НОВИНИ Всі новини

Спікер Палати представників відповів, чи схвалить Конгрес США до лютого фінансування України

Цього тижня у Білому домі заявили, що США більше не мають коштів, щоб надавати Україні нові пакети військової допомоги

7 січня 2024, 18:45
Поділіться публікацією:

Від адміністрації президента Байдена республіканці в Конгресі США хочуть отримати пояснення стратегії щодо України. Саме від цього будуть залежати терміни підтримки нового пакету фінансування України.

Спікер Палати представників відповів, чи схвалить Конгрес США до лютого фінансування України

Спікер Палати представників Майк Джонсон (фото з відкритих джерел)

Таку заяву зробив спікер Палати представників США Майк Джонсон, повідомляє CBS News.

Відповідаючи на питання журналіста, чи встигне Конгрес США домовитися про фінансування для України до лютого, Майк Джонсон сказав, що, на його думку, є важливіші речі.

"Є дві речі, які необхідні: ми повинні охороняти кордон США, перш ніж охороняти чийсь ще", — сказав Джонсон.

Він заявив, що вони поки чекають від Білого дому інформацію і відповіді на питання про те, що є кінцевою метою в Україні.

"Якщо ми отримаємо необхідну інформацію і відповіді на питання про те, що є кінцевою метою в Україні, і як ми будемо відповідально ставитися до витрачання цих ресурсів. Білий дім не надав нам необхідної інформації", — сказав він.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, коли проясниться ситуація щодо допомоги Україні від США. Наступного тижня з канікул виходить Конгрес США, який вже майже три місяці не може ухвалити рішення про надання допомоги Україні, Ізраїлю, Тайваню та іншим країнам. Білий дім заявив, що вичерпав можливості для підтримки нашої країни. Своє слово мають сказати парламентарі, які, судячи з заяви спікера Палати представників Майка Джонсона, так і не дійшли згоди щодо змін в імміграційній політиці США, які республіканці "підв'язали" під таке важливе для України голосування.

Політолог Максим Ялі нагадує, що військовий бюджет США на 2024 рік становив рекордну суму — близько 900 мільярдів доларів. І на цьому фоні 61 млрд військової та фінансової допомоги Україні, закладені в законопроєкті, який "завис" у Конгресі, виглядають досить скромно.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

7 січня 2024, 18:56

От і добре! Як гниле не підтримуй, воно так обрізаним і залишиться. Настав час кінчати цю криваву бадягу, яка нікому не потрібна. Жодних ознак, що панівна корумпована каста, яка користується всіма благами, прагне захищати цю країну, яка надає їм ці блага. Навіть красти не припиняють. Вони всі для себе визначились і тільки ждуть.


Новини