Головна Новини Світ США Сполучені Штати купують в Росії переважно ці три товари
commentss НОВИНИ Всі новини

Сполучені Штати купують в Росії переважно ці три товари

США купують у Росії три групи товарів, що наразі не знаходяться під санкціями.

20 вересня 2023, 11:40 comments1316
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Через санкції проти Росії товарообіг між країнами скоротився в 11 разів. Таким чином торгівля між Сполученими Штатами та Росією знаходиться в найгіршому стані за останні 23 роки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання РБК.

Сполучені Штати купують в Росії переважно ці три товари

США купує у Росії три групи товарів. Фото з відкритих джерел

Після введення санкцій через російську агресію торгівля між країнами впала до мінімальних показників. У липні 2023 року загальний товарообіг між Вашингтоном та Москвою складав 277 млн доларів, це в 11 разів менше ніж у лютому 2022, коли Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну.

В основному торгівля між країнами одностороння – близько 90% усіх поставок надходить з Росії. Найбільше Сполучені Штати купують у Росії три категорії товарів, які досі не перебувають під санкціями. До них відносяться штучні добрива, ядерне паливо та платинові метали (платина, родій, паладій).

"Протягом семи місяців цього року Сполучені Штати імпортували з Росії товарів на 3 млрд доларів, з яких 2,5 млрд становлять товари з цих трьох груп", — пише РБК.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що речник Ради нацбезпеки США Джон Кірбі висловився по двох важливим для України питаннях. Представник Білого дому озвучив позицію США щодо ракет ATACMS, які хоче отримати Україна, а також прокоментував рішення Польщі продовжити ембарго на українське зерно.

Також "Коментарі" писали про виступ президента США Джо Байдена на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку. Американський лідер згадав про війну в Україні та заявив про необхідність підтримувати українській народ у здобуті свободи та поверненні територій. Байден наголосив, що в інакшому випадку жодна країна не буде почуватись безпечно.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини