Головна Новини Світ США У США відреагували на заборону українського зерна від Польщі
commentss НОВИНИ Всі новини

У США відреагували на заборону українського зерна від Польщі

З'явилась реакція Сполучених Штатів на ембарго українського збіжжя від Польщі, Угорщини та Словаччини.

19 вересня 2023, 09:25 comments2604
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі відреагував на продовження ембарго щодо українського зерна від Польщі, Словаччини та Угорщини. За його словами це суверенне рішення цих країн.

У США відреагували на заборону українського зерна від Польщі

Речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі. Фото з відкритих джерел

Під час брифінгу у Нью-Йорку речник Радбезу США оголосив позицію Сполучених Штатів щодо заборони на ввезення українського зерна від кількох європейських країн. Кірбі заявив, що це суверенні дії країн і США не будуть втручатись у розв'язання цих питань.

"Було б лицемірно, якби Сполучені Штати змусили змінити суверенні рішення, які приймають ці країни", — сказав Кірбі та додав, що "ці країни роблять те, що, на їхню думку, в інтересах їхнього народу".

Водночас Джон Кірбі зазначив, що США вважають українське зерно значною складовою для розв'язання проблем голоду у найбільш вразливих країнах світу. Представник Білого дому наголосив на необхідності повернутись до Чорноморської зернової ініціативи та розширити масштаби транспортування українського зерна через Чорне море.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна подасть до суду СОТ через рішення Угорщини, Словаччини та Польщі блокувати українське зерно. Більшість країн ЄС визначились на чиєму вони боці у цій суперечці. Щонайменше Іспанія, Фінляндія, Болгарія та Єврокомісія офіційно озвучили про підтримку України та розкритикували країни, що вводять ембарго.

Також "Коментарі" писали, що міністр сільського господарства Роберт Телус пригрозив Україні та заявив, що Польща не погодиться на приєднання України до Європейського Союзу, поки не буде вирішене зернове питання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

19 вересня 2023, 08:30

І знов корумповані нацисти опинились наодинці зі своїм шахрайством. G20 їх прирівняла до агресора тепер тут провал. Нацизм завжди оточує себе конфліктами як Ізраїль. Агробариги Косюк Гереги Нібулон та подібні продовжують висмоктувати з України все.


Новини