Головна Новини Світ США США будуть відповідати: Блінкен жорстко пригрозив Ірану
commentss НОВИНИ Всі новини

США будуть відповідати: Блінкен жорстко пригрозив Ірану

Сполучені Штати Америки не хочуть конфлікту з Іраном, заявив Блінкен

24 жовтня 2023, 20:10
Поділіться публікацією:

США не хочуть конфлікту з Іраном, але будуть жорстко відповідати, якщо будуть напади на громадян Америки на Близькому Сході.

США будуть відповідати: Блінкен жорстко пригрозив Ірану

Ентоні Блінкен (фото з відкритих джерел)

 Таку заяву зробив державний секретар США Ентоні Блінкен, повідомляють "Коментарі" з посиланням на трансляцію засідання Ради безпеки ООН.

"США не прагнуть конфлікту з Іраном. Ми не хочемо розширення цієї війни, але якщо Іран або його маріонетки нападуть на американський персонал де-небудь, не помилитеся, ми захищатимемо наших людей, ми будемо захищати нашу безпеку швидко і рішуче", — заявив голова Державного департаменту.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Блінкен припустив, чому ХАМАС напав на Ізраїль.Зрив потенційної нормалізації відносин єврейської держави з Саудівською Аравією могла бути однією з причин, що спонукала лідерів ХАМАС здійснити збройний напад на Ізраїль. Таке припущення зробив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив минулого місяця, що його країна вже на порозі миру з Саудівською Аравією, який може змінити Близький Схід.

Натомість Саудівська Аравія, що претендує стати лідером в ісламському світі, протягом тривалого часу наполягає на праві палестинців на державність як умові визнання Ізраїлю. Саме цій вимозі більшість націоналістичної релігійної коаліції Нетаньяху довго чинила опір.

Також "Коментарі" писали про те, що Блінкена погано прийняли в Єгипті та Саудівській Аравії. Американський високопосадовець Ентоні Блінкен  мав  намір переконати президента Єгипту  Абдель Фатха Ас-Сісі та наслідного принца Саудівської Аравії Мохаммеда бен Салмана погодитись з думкою   Сполучених Штатів  про розпочатий  конфлікт ХАМАСу та ізраїльської влади.  Але натомість він зустрів   запеклий опір зі сторони цих впливовіших лідерів арабських   країн.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини