Головна Новини Світ США США чекають від РФ пояснень, чому Москва знову стягує солдатів до українського кордону
commentss НОВИНИ Всі новини

США чекають від РФ пояснень, чому Москва знову стягує солдатів до українського кордону

У Сполучених Штатах очікують пояснення нових військових навчань біля кордонів України або їх припинення

12 січня 2022, 11:12
Поділіться публікацією:

Офіційний Вашингтон чекає від Росії пояснень щодо нових військових навчань на кордоні з Україною. Як передає портал "Коментарі", про це заявив речник Держдепу Нед Прайс під час брифінгу, пише "Дзеркало тижня".

США чекають від РФ пояснень, чому Москва знову стягує солдатів до українського кордону

Нед Прайс, ФОТО: GETTY IMAGES

Нед Прайс зазначив, що США вважають, що знизити градус напруги можна лише в тому випадку, якщо російські солдати, які стоять біля українського кордону, будуть повернуті до місць постійної дислокації. Також Білий Дім сподівається, що Росія надасть роз'яснення своїх дій, але бажано, щоб ці пояснення були підкріплені конкретними кроками – важке озброєння було повернуто до місць звичайного зберігання, а військовослужбовці назад до казарм.

У Міноборони Росії при цьому раніше заявили, що Москва не намагається посилювати ескалацію та влаштовувати нові провокації, а просто проводить чергові військові навчання, в яких задіяно близько 3000 військових та 300 одиниць військової техніки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — раніше у Держдепі США заявили, що військові навчання Росії, в яких задіяно понад 100 тисяч військових, та ще й поблизу українського кордону – як мінімум виглядають підозріло. Перший заступник держсекретаря США Уенді Шерман за підсумками переговорів із заступником глави МЗС РФ Сергієм Рябковим заявила, що єдиним можливим шляхом намагатися знайти компроміс на переговорах є рішення Кремля перестати посилювати ескалацію на українсько-російському кордоні. Шерман також заявила, що жодні переговори з Росією не змусять НАТО скасувати політику відкритих дверей, заявивши, що блок більше не розширюватиметься.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини