Головна Новини Світ США США дистанціюються від війни в Україні: чи матиме це критичні наслідки
commentss НОВИНИ Всі новини

США дистанціюються від війни в Україні: чи матиме це критичні наслідки

США дистанціюються від війни в Україні, втім країни ЄС почали більше розуміти загрози, які йдуть від РФ

сьогодні, 17:38
Поділіться публікацією:

Лідери ЄС на саміті 17-18 жовтня обговорюватимуть підготовку "вигідних переговорних позицій України" для обговорення миру, заявили в Єврокомісії.

США дистанціюються від війни в Україні: чи матиме це критичні наслідки

США і Україна

Як відзначив політтехнолог Олексій Голобуцький, схоже на те, що Європа вирішила не відкладати переформатування безпекової системи з урахуванням більшого чи меншого самоусунення США. І вже приймає на себе більшість зобов'язань щодо власне системи європейської безпеки — не чекаючи, хто саме займе Овальний кабінет і який зовнішньополітичний курс обере, підкреслив експерт.

"Зважаючи на формулювання — "вигідні переговорні позиції України" — ми навряд багато втратимо через зміщення центру прийняття рішень", — додав експерт.

При цьому він звернув увагу на те, що помітна частина Європи мілітаризується через загрозу ядерної Росії. Серед них — країни Скандинавії і більше за всіх Фінляндія, країни Балтії, Польщі і Німеччина з Британією.

"І вже чути репліки військових експертів "якщо впаде Україна — за нею найпевніше впаде і НАТО". Отже, відсутність Байдена на зустрічі "Рамштайну" і пришвидшене дистанціювання США від нашої війни навряд чи матимуть для нас трагічні наслідки. Панікувати не варто", — відзначив Голобуцький.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент США Джо Байден відмовився їхати на Рамштайн через ураган. При цьому експерти відзначили, те, що президент США відклав візит у Німеччину — не стане само по собі проблемою, якщо й зустріч у форматі "Рамштайн" також буде перенесена. При цьому відомо, що зустріч у Рамштайні таки перенесли, втім наразі невідомо, коли саме вона відбудеться.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини