Головна Новини Світ США США гальмують ініціативи Європи з допомоги Україні: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

США гальмують ініціативи Європи з допомоги Україні: яка причина

Білий дім часто стримує європейських партнерів

18 жовтня 2024, 21:56
Поділіться публікацією:

Головна мета адміністрації Джо Байдена – не допустити прямого зіткнення НАТО та Росії. Саме тому американці рекомендують європейським союзникам по Альянсу не збивати у своєму повітряному просторі російські ракети і "Шахеди".

США гальмують ініціативи Європи з допомоги Україні: яка причина

США не завжди погоджуються з європейцями. Фото з відкритих джерел

"У такій ситуації поява навіть інструкторів з країн НАТО на території України стала б достатньо серйозною зміною логіки та принципів продовження бойових дій. Через це є великі сумніви, що остання інформація про британських інструкторів стане чимось більшим, ніж повідомленням у медіа", — розповів політолог Петро Олещук.

Політолог нагадав, що нещодавно Кір Стармер спочатку заявив, що Україна, безумовно, може завдавати британською зброєю удари вглиб російської території, але згодом його заяву дезавуювало Міністерство оборони Великобританії і про неї забули.

"Європейські партнери вже дуже багато разів намагалися виходити за межі рамок, які задає Вашингтон. Однак в подальшому під впливом США союзники перегравали свої наміри підвищити планку протистояння з РФ", — підсумував він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники продовжують оточувати місто Селидове, розповів офіцер ЗСУ Микола Мельник. За словами офіцера ЗСУ, попри спротив української армії, росіянам вдається просуватись флангами, замикаючи кільце навколо міста. Він відзначив, окупація міста відкриє росіянам шлях для наступу на Покровськ з півдня. "Під Селидовим противник продовжує обходити місто з флангів. Попри героїчний спротив Сил оборони, ворог має частковий успіх. Захоплення Селидового дасть противнику можливість продовжити наступ на Покровськ з півдня", — зазначив він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що президент Володимир Зеленський намагається переконали лідерів європейських країн погодити план перемоги України, однак наразі вони не готові цього робити, пише видання New York Times. Як зазначає видання, західні союзники бояться, що українські удари по території Росії призведуть до ескалації війни, а тому відмовилися зняти обмеження на такі удари з використанням своєї зброї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини