Головна Новини Світ США США готували відповідь на ядерну атаку РФ по Україні: ЗМІ дізналися подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

США готували відповідь на ядерну атаку РФ по Україні: ЗМІ дізналися подробиці

У Білому домі вважали, що застосування ядерної зброї у відповідь могли заохотити Путіна та інші авторитарні держави до використання ядерного арсеналу.

10 березня 2024, 21:20
Поділіться публікацією:

В Сполучених Штатах готували відповідь, в ситуації, коли країна-агресор РФ могла би застосувати проти України свою зброю з ядерного арсеналу. Пік стурбованості щодо можливої російської ядерної атаки Росії випадав на жовтень минулого року. Видання The New York Times повідомляє, що господар Кремля Володимир Путін сказав, що Росія може скористатись "ядеркою" проти України.

США готували відповідь на ядерну атаку РФ по Україні: ЗМІ дізналися подробиці

Джо Байден (фото з відкритих джерел)

Кілька тижні восени 2022 року адміністрація Білого дому була поглинена кризою. Тут побоювались, що РФ може використати тактичну ядерну зброю на лінії фронту. Як інформували джерела видання, стурбованість адміністрації Білого дому було настільки великим, що оперативні групи збирались, щоб визначитись, якою має бути американська відповідь.

В Байдена прийняли рішення, що відповідь має бути "неядерною", проте реакція, як вирішили представники адміністрації президента Сполучених Штатів, мала вийти драматичною — ймовірно, "звичайний напад на підрозділи, які запустили ядерну зброю".

Представники Білому домі зауважили, що застосування ядерного арсеналу у відповідь могло заохочувати Путіна та інші авторитарні країни, щоб використовувати ядерний арсенал.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, навіщо Путіну ядерна зброя в Білорусі. Після того як російський президент Володимир Путін заявив, що РФ розмістить тактичну ядерну зброю в Білорусі, цю позицію розкритикували у США, а також загалом у НАТО. В Офісі президента України заявили, що Путін боїться програти в Україні, а тому знову фіксує свою участь у злочині, порушуючи договір про нерозповсюдження ядерної зброї. 
 
Директор Інституту світової політики Євген Магда вважає, що Путін наміром розмістити російську тактичну ядерну зброю (ТЯЗ) у Республіці Білорусь (РБ) намагається вбити одразу кількох зайців. По-перше, пояснює експерт, таким чином господар Кремля садить Лукашенка на ще коротший повідець.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини