Головна Новини Світ США США готують підрозділ морпіхів для розгортання в Ізраїлі: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

США готують підрозділ морпіхів для розгортання в Ізраїлі: подробиці

За інформацією CNN, 26-й експедиційний підрозділ морської піхоти США може бути розгорнутий в Ізраїлі.

14 жовтня 2023, 07:15 comments1895
Поділіться публікацією:

26-й експедиційний підрозділ морської піхоти США готують до можливого розгортання в Ізраїлі. Таким кроком Вашингтон має намір зміцнити позиції американських сил. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "CNN".

США готують підрозділ морпіхів для розгортання в Ізраїлі: подробиці

Підрозділ морпіхів США. Фото: із відкритих джерел

Повідомляється, що підрозділ, який зараз знаходиться на борту десантного корабля USS Bataan, складається з більш ніж 2000 морських піхотинців та моряків. Серед основних завдань морської експедиційної групи є операції з евакуації та гуманітарна допомога.

Неназвані чиновники повідомили, що такого наказу підрозділ поки що не отримував. Однак останніми днями у Пентагоні зазначали, що зможуть швидко відправити до регіону додаткові сили та кошти.

26-й експедиційний підрозділ морської піхоти та USS Bataan є частиною десантної групи, розгорнутої в регіоні у липні у відповідь на посилення іранської агресії в Оманській затоці та навколишніх водах.

В останні дні він був дислокований поблизу Кувейту в рамках запланованих там навчань, але покинув його передчасно "через нові події", повідомила прес-секретар підрозділу капітан Анжеліка Уайт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — 7 жовтня бойовики ХАМАС атакували Ізраїль, вчинивши безліч військових злочинів, включаючи масові вбивства мирних громадян, навіть немовлят. Армія Ізраїлю (ЦАХАЛ) передбачувано почала жорсткі дії у відповідь, включаючи масовані удари по Сектору Газа, підконтрольного ХАМАС. Крім того, Сектор Газа взято в блокаду (включаючи перекриття води та енергії), допоки терористи не повернуть ізраїльських заручників. Держсекретар США Ентоні Блінкен вже побував в Ізраїлі, невдовзі туди збирається голова Пентагону Ллойд Остін. Штати (для яких Ізраїль – ключовий союзник поза НАТО) направили військову допомогу, а також свої авіаносці – до Східного Середземномор'я. Два кораблі Королівського флоту направила туди й Великобританія, щоб відстежувати загрози регіональної стабільності. Які основні висновки з близькосхідного "погарячення" можна зробити зараз? Як ситуація може розвиватись далі, чому це важливо і для України? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини