Головна Новини Світ США США готують жорстку відповідь за смерть Навального: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

США готують жорстку відповідь за смерть Навального: про що йдеться

Вашингтон анонсував великий пакет санкцій проти РФ у зв'язку із загибеллю опозиціонера

21 лютого 2024, 00:42
Поділіться публікацією:

Як заявив представник Білого дому з національної безпеки Джон Кірбі, США 23 лютого оголосять новий великий пакет санкцій проти Росії.

США готують жорстку відповідь за смерть Навального: про що йдеться

Навальний загинув у російській тюрмі. Фото з відкритих джерел

За словами представника Білого дому, санкції стануть відповіддю Штатів на раптову смерть у тюрмі російського позиційного політика Олексія Навального, а також будуть приурочені другій річниці російського повномасштабного вторгнення в Україну.

Джон Кірбі наголосив, що санкції мають на меті "притягнути Росію до відповідальності за те, що сталося з Навальним". При цьому він не уточнивши, які саме обмеження проти РФ планує цього разу запровадити Вашингтон, пише видання Reuters.

Зі свого боку, представники Кремля відкидають будь-які звинувачення у причетності до смерті Олексія Навального.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що влада Чехії знайшла у третіх країнах сотні тисяч артилерійських боєприпасів, які можуть допомогти Україні за лічені тижні подолати снарядний голод. Для цього Києву необхідно заручиться фінансовою підтримкою США, Німеччини, Швеції та інших країн. План забезпечення України артилерійськими снарядами на Мюнхенській безпековій конференції озвучив президент Чехії Петр Павел.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що загибель російського опозиціонера Олексія Навального свідчить про те, що диктатор РФ Володимир Путін – брутальна особа. А тому США повинні докласти максимальні зусилля задля допомоги Україні. Відповідну позицію під час спільної прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським озвучила віце-президент США Камала Харріс.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини