Головна Новини Світ США США грають з Україною в гру, придуману ще Кучмою. Про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

США грають з Україною в гру, придуману ще Кучмою. Про що мова

Американці зараз грають з Україно в гру про «недостатність повноважень», відзначає у Фейсбуці політичний експерт Олександр Кочетков. За його словами, саме цим Білий дім виправдовує ненадання Києву допомоги

3 квітня 2024, 19:48 comments6958
Поділіться публікацією:

За часів президенства Леоніда Кучми виникла не тільки загальновідома багатовекторність. Яка була реалізована таким чином, що голова РНБО Володимир Горбулін відповідав за взаємодію з США, а його впливовий заступник Олександр Разумков — за взаємодію з РФ. І це дозволяло Україні успішно лавірувати між Штатами і Росією, відзначив політичний експерт Олександр Кочетков.

США грають з Україною в гру, придуману ще Кучмою. Про що мова

Україна і США

А ще, за його словами, у цей час вигадали і улюблену "відмазку" всіх українських президентів під назвою "не вистачає повноважень". Наполягають, наприклад, Штати з МВФ припинити дотувати з бюджету збиткову комунальну сферу, а Кучма розуміє, що таке рішення викличе спротив у суспільстві. І починає розповідати американцям: та я ж "за" обома руками, але та сфера регулюється виключно законом, а депутати, кляті, голосувати не хочуть, і нічого не вдієш, відзначає експерт.

"Зараз в мене складається враження, що в цю гру "президент за підтримку України, а Конгрес не погоджується", з нами грають США. Вибачте, але якщо б Білий Дім справді хотів би надати Україні необхідну сучасну зброю і фінанси, то він би гарантовано знайшов можливості і шляхи. Американська демократія — вона настільки заплутана та прецедентна, що за реального бажання можливо все",
— вважає Кочетков.

За його словами, для цього лише варто подивиться на те, що витворяє Дональд Трамп і що почали витворяти з ним.

"Трамп публічно виступає руйнівником світового безпекового порядку значно загрозливішим, ніж той недолугий Путін. Бо президент США таки може розвалити НАТО, на відміну від недоімператора всього Кремля",
— підкреслює експерт.

За його словами, не дивно, що Трампа, який потоптався по багатьох червоних лініях, почали тягати по судах, на одному з них призначали таку заставу, що Трамп через своїх адвокатів чесно зізнався, що не потягне, а якщо спробує заплатити, то грошей на передвиборчу кампанію не залишиться. І гудбай всім надіям на повернення у Білий Дім і страшну помсту всім, хто, як вважає Трамп, його образив.

"І ось тут самий незалежний і принциповий американський суд раптово зменшує заставу до суми, яку пропонували Трампові юристи. Тобто, якійсь договорняк Трампа з Білим Домом точно відбувся, наслідком чого і стало пом'якшення суду. Тобто, механізми впливу і домовленостей всередині тамтешнього політикуму існують. Але вмикаються лише у дійсно важливих для Штатів моментах. І виконання американських обіцянок Україні щодо невпинної допомоги, судячи з усього, до таких не відноситься"
, — відзначив Кочетков.

За його словами, це видно по тому, що нам продовжують розповідати, що республіканський конгрес все заблокував, і зробити з цим нічого не можливо. А спікер Конгресу Майк Джонсон натякає, що допомога Україні може повернутися, але у вигляді кредитів.

"Будемо сподіватися, що прийнятний варіант буде знайдено. Все стане зрозумілим вже за тиждень, коли конгресмени повернуться з відпочинку. Тому що гра в недостатність повноважень у американському виконанні реально підриває віру в останню супердержаву світу. А також в те, що політична турбулентність у США є випадковою, а не запланованою"
, — підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, коли Україна у кращому випадку отримає допомогу від США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини