Головна Новини Світ США США мають намір знищити свою хімічну зброю до 2023 року
commentss НОВИНИ Всі новини

США мають намір знищити свою хімічну зброю до 2023 року

У 2019 організація по забороні хімічної зброї долучила нервово-паралітичну речовину "Новачок" в перелік заборонених речовин

24 вересня 2021, 00:17
Поділіться публікацією:

США планують завершити процес ліквідації своєї хімічної зброї до кінця 2023 року. Зараз знищено 97% такого озброєння. Про це повідомила заступник помічника глави Пентагону, яка займається питаннями хімічного і біологічного захисту, Бренді Венн.

США мають намір знищити свою хімічну зброю до 2023 року

США (фото з відкритих джерел)

Відомство прийняло рішення про ліквідацію американського хімічної зброї до 31 грудня 2023 року. При цьому, Пентагон намагається завершити процес знищення бойових хімічних препаратів до вересня того ж року.

"Для нашої національної безпеки важливо вкластися у встановлені терміни", — пояснила Венн.

Вона нагадала, що залишилося знищити лише 3% хімічної зброї. У 2019 організація по забороні хімічної зброї долучила нервово-паралітичну речовину "Новачок" в перелік заборонених речовин. 4 березня 2018 року в місті Солсбері, Великобританія колишній агент ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені з симптомами отруєння в торговому центрі. У квітні Організація із заборони хімічної зброї підтвердила, що їх намагалися отруїти за допомогою речовини під назвою "Новачок".

Нагадаємо, в штабі Олексія Навального розповіли про те, чим отруїли російського політика в Томську і від чого він досі перебуває в комі. За словами керівника мережі регіональних штабів Навального Леоніда Волкова, на життя опозиціонера здійснювали замах за допомогою отрути з тієї ж групи, що і речовина "Новачок". Саме з його допомогою в Великобританії намагалися вбити колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію.

Волков пише про те, що "Новачок" — найвідоміший в світі інгібітор холінестерази. Рік тому речовини нервово-паралітичної дії заборонили використовувати у всьому світі і визнали хімічною зброєю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини