Головна Новини Світ США США можуть запровадити санкції проти «Північного потоку-2», не чекаючи на вторгнення РФ в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

США можуть запровадити санкції проти «Північного потоку-2», не чекаючи на вторгнення РФ в Україну

Санкції щодо трубопроводу можуть бути накладені протягом 15 днів після ухвалення, і дозволять Конгресу проголосувати за поновлення санкцій, якщо президент відмовиться від них

4 січня 2022, 11:35
Поділіться публікацією:

Сенат США 14 січня розглядатиме законопроект про санкції проти російського газопроводу "Північний потік-2". Ініціатива розгляду цього законопроекту відходить від сенатора-республіканця Тедома Круза. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Politico".

США можуть запровадити санкції проти «Північного потоку-2», не чекаючи на вторгнення РФ в Україну

Сенат США. Фото: з відкритих джерел

Законопроект цікавий тим, що санкції проти "Північного потоку-2" можуть бути запроваджені через 15 днів після ухвалення. Крім того, законопроект дає право Конгресу США проголосувати за продовження санкцій, незважаючи на відмову від цього з боку Білого Дому.

Для того, щоб законопроект був прийнятий, потрібно мінімум 60 голосів. Круз разом із колегами по Республіканській партії вважають, що набрати мінімум голосів не складе труднощів. Більше того, республіканці впевнені, що вони зможуть ухвалити законопроект навіть із перевагою голосів.

Видання зазначає, що найбільше цікава позиція Демократичної партії, де раніше чимало представників відкрито обурювалися рішенню адміністрації Байдена скасувати санкції проти "Північного потоку-2". Чи вистачить тепер рішучості піти проти позиції Білого Дому — покаже час.

Окрім цього, обговорення можливого запровадження нових санкцій проти "Північного потоку-2" пов'язане з тим, що Росія продовжує загострювати ситуацію на українсько-російському кордоні, тож санкції можуть стати стримуючим механізмом.

Зазначається, що демократи можуть уникнути незручного моменту для Білого дому, коли доведеться голосувати за законопроект республіканців, проголосувавши за законопроект свого колеги демократа Боба Менендеса. Цей законопроект також передбачає санкції проти Москви, але лише у разі вторгнення РФ до України. Тут також важливий аспект – проект більшості в Сенаті завжди має перевагу. Тому демократи можуть внести на перший розгляд саме свій законопроект.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Кремлі відреагували на загрозу США запровадити санкції за вторгнення в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини