Головна Новини Світ США США назвали країну, яка найбільше допомагає РФ із виробництвом зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

США назвали країну, яка найбільше допомагає РФ із виробництвом зброї

Західні партнери Києва пильно стежать за країнами, які підтримують оборонно-промислову базу і таким чином дозволяють Кремлю продовжувати війну

19 червня 2024, 07:15 comments1574
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати та країни Заходу стурбовані підтримкою Китаєм оборонно-промислової бази Росії, що допомагає агресору виробляти зброю. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час спільної прес-конференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом зробив державний секретар США Ентоні Блінкен.

США назвали країну, яка найбільше допомагає РФ із виробництвом зброї

Ентоні Блінкен. Фото: з відкритих джерел

Глава Держдепартаменту зазначив, що США та країни Заходу вводять нові санкції проти Росії для припинення її агресії проти України.

Крім того, західні партнери Києва пильно стежать за країнами, які підтримують оборонно-промислову базу і, таким чином, дозволяють Кремлю продовжувати війну. Насамперед йдеться про Китай. За словами Блінкена, Пекін не постачає зброю до Росії, але надає критично важливу підтримку російській оборонно-промисловій базі.

"Так, 70% верстатів, які імпортує Росія, виробляються в Китаї. 90% мікроелектроніки надходить із Китаю, і це дозволяє Росії підтримувати свою оборонно-промислову базу, підтримувати військову машину, щоб продовжувати війну. Тому це має припинитися", — сказав Блінкен.

За його словами, США та Захід також працюють над конфіскацією російських активів у країнах Європи та над передачею Україні 50 млрд доларів додаткової допомоги. Блінкен нагадав, що кілька днів тому ми провели дуже ефективну конференцію з питань відновлення, на якій розглядали інші форми підтримки України, зокрема в енергетичному секторі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — незабаром Китаю доведеться обирати між розпалюванням війни в Україні та доступом до європейської економіки. Про це пише "Business Insider".

Видання посилається на слова генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, який цього тижня попередив Китай, що той зіткнеться із серйозним вибором, якщо продовжить підтримувати вторгнення Росії до України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини