Головна Новини Світ США США оголосили останній у 2023 році пакет допомоги: що передадуть Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

США оголосили останній у 2023 році пакет допомоги: що передадуть Україні

Вашингтон оголосив про виділення останнього пакету допомоги Україні у 2023 році

27 грудня 2023, 22:45
Поділіться публікацією:

США виділили Україні останній у 2023 році пакет військової допомоги. Як повідомив очільник Державного департаменту США Ентоні Блінкен, Україні нададуть озброєння на $250 мільйонів. Про це йдеться у повідомленні Пентагону, передає портал "Коментарі".

США оголосили останній у 2023 році пакет допомоги: що передадуть Україні

Штати виділили Україні новий пакет допомоги. Фото з відкритих джерел

Як стало відомо, до нового пакету військової допомоги Україні увійшли боєприпаси для засобів ППО, РСЗВ HIMARS та артилерії.

Зокрема, як повідомив Пентагон, Сили оборони України отримають: додаткові боєприпаси для ЗРК NASAMS; зенітні ракети Stinger; компоненти системи ППО; додаткові боєприпаси для HIMARS; артилерійські снаряди калібру 155 мм і 105 мм; ракети TOW; протитанкові системи Javelin і AT-4; понад 15 мільйонів патронів до стрілецької зброї; вибухові боєприпаси для ліквідації перешкод; запчастини; медичне обладнання; технічне обслуговування; інше допоміжне обладнання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін розкритикував чоловіків, які ухиляються від служби в армії. Офіцер запропонував небажаючим вступати до лав ЗСУ подивитися на фотографії вщент зруйнованого міста Мар'їнка Донецької області та задуматися над тим, що російські окупанти можуть те ж саме зробити з їхнім рідним населеним пунктом. Максим Жорін зазначив, що населені пункти, за які точилися бої, вже не відбудувати і не відновити. Як міста, додав майор ЗСУ, "вони тепер живуть лише в Google".

"Коментарі" також писали, що Росія та Індія досягли суттєвого прогресу в переговорах щодо спільного виробництва військової техніки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини