Головна Новини Світ США США передадуть високоточну зброю на сотні мільйонів доларів: яка країна її отримає
commentss НОВИНИ Всі новини

США передадуть високоточну зброю на сотні мільйонів доларів: яка країна її отримає

США планують передачу високоточних бомб сімейства Spice, які використовуються військовими літаками

7 листопада 2023, 12:24
Поділіться публікацією:

США продовжують оперативно реагувати на запити, які надходять від Ізраїлю. Так Вашингтон має намір передати Ізраїлю високоточні бомби на суму 320 мільйонів доларів у рамках великої угоди щодо зброї. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Wall Street Journal.

США передадуть високоточну зброю на сотні мільйонів доларів: яка країна її отримає

Високоточні бомби. Фото: із відкритих джерел

ЗМІ стало відомо, що 31 жовтня Білий дім вже надіслав офіційне повідомлення лідерам Конгресу про заплановану передачу високоточних бомб сімейства Spice, які використовуються військовими літаками.

США гарантують також надання іншої підтримки, зокрема складання, випробувань та інших технологій, пов'язаних з використанням цієї зброї.

Раніше Адміністрація Джо Байдена вже ухвалювала рішення про передачу Ізраїлю цього ж типу зброї на суму 402 мільйони доларів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – про що говорять нові заяви Зеленського: чому за допомогу Заходу Україні доводиться боротися.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю NBC News розповів, чому контрнаступ ЗСУ проходить набагато повільніше, ніж хотілося б (нестача ППО та авіації, як наслідок – російський контроль за небом). Він звернувся до партнерів із закликом допомогти нам у цій компоненті, особливо взимку. Також президент наголосив, що РФ відіграє деструктивну роль і в конфлікті на Близькому Сході (спонсуючи ХАМАС). Він закликав союзників продовжувати підтримку Ізраїлю та Україні, наголосивши, що якщо Росія переможе, вона нападе на країни НАТО, ціна для яких тоді буде набагато вищою. Як оцінюєте такі меседжі українського лідера? Сприймає чи ні їхній Захід? Як ситуація із підтримкою нашої країни може розвиватися далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини