Головна Новини Світ США США підтримують новий союз у Європі: хто, крім України, до нього увійде
commentss НОВИНИ Всі новини

США підтримують новий союз у Європі: хто, крім України, до нього увійде

США підтримують союз України, Великої Британії, Польщі та країн Балтії

15 червня 2022, 07:40 comments1698
Поділіться публікацією:

У світі все чіткіше говорять про новий європейський союз України, Велику Британію, Польщу та країни Балтії. Про реальність створення нового союзу тепер висловилися й у США. Там позитивно ставляться до ініціативи нового об'єднання, яке може суттєво посилити оборонний потенціал. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявила постійна представниця США при НАТО Джуліанна Сміт, пише "Укрінформ".

США підтримують новий союз у Європі: хто, крім України, до нього увійде

Прапор США, ФОТО: GETTY IMAGES

Джуліанна Сміт зазначила, що Вашингтон підтримує ті ініціатива, за якими стоять спроби зміцнити Європу, підвищити серед країн оборонний потенціал. США вітають, коли окремі держави НАТО поділяються на групи з метою зміцнення оборонного потенціалу на окремих напрямках. Це дуже гарна ініціатива.

Сміт нагадала, що протягом багатьох останніх років мали місце ініціативи щодо запуску подібних "мініформатних" альянсів, зокрема у сфері оборони.

Чиновниця наголосила, що Північноатлантичний альянс лише виграє від того, що буде створено нові союзи, які серйозно укріплять східний фланг НАТО. Це піде всім на користь.

Зазначимо, активно ідею створення нового військово-політичного союзу почав просувати Лондон. Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон вже навіть озвучив пропозицію про створення нового союзу президентові України Володимиру Зеленському, але Україна поки що не відповіла однозначно на таку пропозицію.

Читайте на порталі "Коментарі" — колишній ватажок бойовиків "ДНР" спрогнозував розпад РФ , розповівши, що чекає на Путіна.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Пушилін нарешті визнав – однієї Росії на Донбасі не впоратися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини