Головна Новини Світ США США підтвердили обстріл військової бази в Іраку
commentss НОВИНИ Всі новини

США підтвердили обстріл військової бази в Іраку

Пентагон не має повної інформації про розмір збитків, але готовий допомогти іракським партнерам в процесі розслідування

4 березня 2021, 04:44
Поділіться публікацією:

Міністерство оборони США підтвердило факт ракетного обстрілу американської військової бази, яка розташована в Іраку. Інцидент стався 3 березня.

США підтвердили обстріл військової бази в Іраку

Пентагон (фото з відкритих джерел)

Про це повідомляється в офіційній заявці прессекретаря Пентагону Джона Кірбі. Як говориться в повідомленні, в сторону військової бази було випущено 10 ракет. У повідомленні Пентагону не повідомляється, який вид ракет був застосований для військової атаки.

На цей час точної інформації про кількість жертв і завданий утраті немає. Крім цього, в повідомленні говориться, що одна людина в результаті обстрілу отримав серцевий напад, в результаті чого помер.

"Іракські сили безпеки проводять розслідування на місці. Зараз ми не можемо покласти відповідальність на кого-небудь ", — зазначив Кірбі.

Він уточнив, що американські бази охороняють протиракетні системи Аль-Асада. Пентагон проводить розслідування інциденту, офіційної інформації про те, хто винен в обстрілі військової бази, поки немає.

Нагадаємо, чотири ракети "Катюша" впали в добре укріпленої Зеленої зоні Багдада. Представники служби безпеки заявили, що атака була спрямована на посольство США. Сирени пролунали всередині зони, де знаходяться урядові будівлі і іноземні представництва. В офіційній заяві говориться, що було випущено сім ракет "Катюша", чотири з яких впали всередині Зеленої зони, в результаті чого загинула дитина і п'ять осіб отримали поранення. Як повідомили джерела Reuters, для захисту посольства США була встановлена протиракетна система. Одне з джерел також заявив, що в будівлі стався вибух.

США звинувачують підтримуваних Іраном ополченців в регулярних ракетні обстріли американських об'єктів в Іраку, в тому числі біля посольства в Багдаді. Ніякі відомі групи не взяли на себе відповідальність.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини